Fischer International Reading Race_EDIȚIA a IV-a

Reading race

Fischer International Reading Race_EDIȚIA a IV-a

Fischer International, în parteneriat cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lanseză cea de-a patra ediție a competiției de lectură Fischer International Reading Race. Încă de la prima ediție, competiția s-a dovedit a fi un real succes, stimulând plăcerea pentru lectură și contribuind la îmbunătățirea și perfecționarea cunoștințelor de limba engleză, dezvoltând vocabularul, gândirea critică și imaginația.

Cea de-a patra ediție se va desfășura în perioada 1 martie – 18 iunie 2021 și se va adresa, ca și edițiile precedente, copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani.

Obiectivul general al acestei competiții este stimularea interesului elevilor pentru lectura de placere în limba engleză.  Misiunea noastră în acest concurs este ca, alături de profesori, să le ghidăm pașii în lumea lecturii și să le oferim suportul nostru în alegerea cărților, astfel încât acestea să se potrivească vârstei, nivelului de limba engleză, dar și aibă subiecte interesante care să îi captiveze și să îi motiveze.

Profesorii pot urmări progresul și activitatea elevilor prin monitorizarea portofoliilor de lectură pe care elevii trebuie să le completeze, pentru a intra în competiție.

Oferta de cărți pe care o propunem este foarte variată, acoperind o gamă largă de gusturi și interese. Aceasta include atât cărți clasice și moderne cât și ficțiune sau non-ficțiune. În ceea ce privește formatul, ca element de noutate, anul acesta am introdus în concurs și cărți în format digital.

O caracteristică importanta a concursului Fischer International Reading Race este aceea că apreciem interesul și efortul tuturor cititorilor noștri, de aceea premiem absolut toți participanții, profesori și elevi, care parcurg toate etapele competiției.

Pe lângă premiile generale acordate tuturor participanților, ediția a patra a concursului îi va recompensa pe cititori și cu premii speciale constând în: tabere pentru elevi, cursuri de limba engleză și abonamente la o bibliotecă digitală cu peste 200 de cărți în limba engleză. De asemenea, profesorii cu cei mai mulți elevi înscriși în concurs vor beneficia de cursuri de dezvoltare profesională, oferite de Cambridge University Press, acces gratuit la conferința Fischer International din luna septembrie, coduri online și materiale de la editura National Geographic Learning. Trei dintre școlile cu cei mai mulți participanți vor primi o sponsorizare de 100 de cărți pentru biblioteca școlii precum și discount-uri la examenele Cambridge, organizate de Centrul Eurognosi.

CALENDARUL CONCURSULUI

• 1 martie 2021 – lansarea competiției Fischer International Reading Race
  • 3 iunie 2021 – termenul limită pentru depunerea sau expedierea portofoliilor de lectură la sediul Fischer International, situat în Bd. Lascăr Catargiu, nr. 14, sector 1, București
  • 10 iunie 2021 – evaluarea portofoliilor
  • 14 iunie 2021 – selectarea finaliștilor pentru premiile speciale
  • 18 iunie 2021 premierea tuturor particpanților și a profesorilor înscriși în concurs și acordarea premiilor speciale

PREMII

Toți profesorii înscriși în concurs precum și toți elevii care parcurg toate etapele competiției vor fi premiați.

De asemenea, vor fi acordate premii speciale pentru elevi, pentru profesori și pentru școli, astfel:

1. Premii pentru elevi:

Premii speciale:

• 3 tabere în România*
  • 3 cursuri de limba engleză în centrele Eurognosi din orașele Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea
  • Acces gratuit pe o perioadă de două luni pentru toți participanții la o bibliotecă digitală cu peste 200 cărți în limba engleză, în perioada 1 iulie – 1 septembrie 2021
  • 10 coduri de acces la o bibliotecă digitală cu peste 200 cărți în limba engleză, în perioada 1 iulie 2021 – 1 iunie 2022

*În cazul în care taberele nu vor putea fi organizate din cauza pandemiei, premiile vor fi reportate pentru anul 2022.

• Abordare creativă
  • Prezentare atractivă și elaborată a conținutului
  • Contribuție personală
  • Funcţionalitate (vizibilitate și lizibilitate)
  • Încadrare în termenul limita de trimitere pentru portofoliul de lectură

2. Premii pentru profesori:

• 3 locuri gratuite la conferința Fischer International care va avea loc pe 2-3 septembrie 2021**
  • 3 cursuri online de dezvoltare profesională, oferite de editura Cambridge University Press
  • 3 coduri de acces pentru o perioadă de 9 luni la aplicația Learn English with TEDTalks de la editura National Geographic Learning
  • 3 pachete de curs de la editura National Geographic Learning, constând în următoarele componente: manual în format fizic, manual în format digital, caiet de lucru cu activități online, manualul profesorului în format digital și materialele audio și video aferente
  • Toti profesorii participanti vor primi o reducere de 20% la produsele comercializate de Fischer International, în perioada 1 iulie 2021 – 1 iunie 2022

**În cazul în care conferința nu va putea fi organizată din cauza pandemiei, premiile vor fi reportate pentru anul 2022.

• Numărul de elevi înscriși în concurs

3. Premii pentru școli:

• 3 sponsorizări pentru 3 școli, constând într-un număr de 100 de cărți de la editura National Geographic Learning.
  • discount-uri la examenele Cambridge organizate de Centrul Eurognosi.

• Numărul de elevi înscriși în concurs

Participanții la concurs sunt obligați să respecte termenii și condițiile regulamentului oficial de mai jos:

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Inscrieri aici