Curs de Scriere Proiecte Europene Ka1

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vă invita la cel de al doilea curs de scriere proiecte europene ”Cum să pregătești un proiect European Ka1- Youth Exchange”.

Acest tip de curs vă învață cum să aplicați pentru fonduri pentru proiecte educaționale de scurtă durată în format Erasmus+ și, cel mai important, cum se realizați un proiect educațional de tip non-formal, prin activități interactive.

Proiectul implică 4 cursuri introductive pentru pregătirea unui proiect. La finalul cursurilor, participanții vor primi o diplomă din partea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Cursurile vor fi online, dar și în cadrul unei clase la sediul nostru. Vă veti putea înscrie la unul din cele două cursuri în funcție de preferințe.

Cursurile se desfășoară în perioada 12 noiembrie – 4 decembrie, în fiecare zi de luni a săptămânii, între orele 18:00 – 20:00 (cursul la fundație) și marți 18:00 – 20:00 (cursul online).

Sunt invitați să participe membrii asociaților de tineret, ONG-uri sau persoane interesate în dezvoltarea unor proiecte cu finanțare europeană Ka1-Youth Exchange.

Înscrierea la cursul introductiv Scrierea Proiectelor Europene K1 – Youth Exchange presupune participarea la toate cele 4 cursuri, nefiind posibilă o participare selectivă.

Ce beneficii obțin participanții la curs?

  • vor învăța care este structura unui astfel de proiect
  • vor învăța cum să pregătească proiecte
  • vor învăța cum și unde să acceseze informații necesare elaborării și scrierii unui proiect
  • vor afla cum pot găsi organizații partenere din afara țării
  • vor dezvolta rețele pentru proiecte de viitor, intercționând cu tineri din România și din afara țării

Proiecte Ka1 – Youth Exchange: Ștefan Tudor: ”Comunitatea capătă substanță și un sens bine definit

Comunitatea capătă substanță și un sens bine definit prin implementarea unor astfel de proiecte europene, iar oamenii  reușesc să aducă un efect pozitiv în comunitate. Prin regimul de gratuitate al cursului susținem în esență spiritul ce a stat la baza acestor proiecte europene încă de la început” – Ștefan Tudor, coordonatorul proiectului.

Dincolo de rigurozitatea metodicii intervine și creativitatea, care, împreună, pot construi și implementa astfel de proiecte. Ele necesită o atenție sporită și sensibilitatea globală, vis a vis de societatea civilă europeană, în ansamblul ei cu caracter transnațional.

Proiectele de tip KA1 au limitele lor, instituțional vorbind, dar avantajele sunt nenumărate dacă ne raportăm direct la impactul pe care acestea îl pot avea asupra comunității. Acest spirit guvernează întregul curs, prin aplicarea procedurilor și rațiunilor administrative, dublate de creativitate și imaginație. Această modalitate reprezintă cheia unui proiect reușit.

Proiectele Ka1 implică organizarea unui schimb de experiență, între 3 și 21 de zile, cu o structură determinată de activitați centrate pe tipul de educație non-formală, adresate unui grup de tineri din țară și din afara țării.

Pregătirea unui astfel de proiect aduce împreună un grup de tineri români și/sau din alte țări ale lumii, care vor discuta teme de importanță europeană (mediu, antreprenoriat, incluziune socială, sănătate, sport, educație și altele).

Cei care învață să pregătească acest tip de proiecte, pot veni cu idei și activități noi în comunitățile din care provin și pot contribui la îmbunătățirea spațiului civic și a coeziunii sociale.

Înscrierea la curs:

Cursul la Sediu (limitat la 15 locuri) – Vă rugăm să trimiteți un e-mail la  [email protected], prin care specificați disponibilitatea de a participa la curs la cele 4 ședințe.

Curs Online  – Vă rugăm să completați formularul de mai jos

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.