CONCURS ”Bursa pentru Educație Vocațională” – 3 premii a câte 10.000 de lei

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează ”Bursa pentru Educație Vocațională”, un concurs adresat elevilor și studenților români din întreaga țară, dar și celor din Republica Moldova și Diaspora, interesați de domeniile politic, economic și civic.

Conceput sub forma unui concurs, acest proiect își propune să încurajeze tinerii să se implice în dezvoltarea societății în care trăim, prin descoperirea vocației, educarea politică și dezvoltarea spiritului civic a generației de mâine.

ZONA DE DESFASURARE A CONCURSULUI

Concursul este organizat și se desfășoară pe întreg teritoriul României, dar se adresează inclusiv elevilor și studenților români din Republica Moldova și din Diaspora.

DURATA CONCURSULUI

Concursul Bursa pentru Educație Vocațională se desfășoară în perioada 16 octombrie 2020 – 01 februarie 2021.

CALENDARUL CONCURSULUI

• 16 octombrie – 31 decembrie 2020 – trimiterea aplicațiilor
  • 01 ianuarie – 31 ianuarie 2021 – evaluarea aplicațiilor
  • 01 februarie 2021 – anunțarea câștigătorilor

MECANISMUL CONCURSULUI

1. La concurs pot participa elevi și studenți români din țară, dar și din afara țării, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.
  2. Concursul este structurat pe 3 domenii: politic, economic și civic.

Participanții la concurs trebuie să să redacteze un eseu despre unul dintre cele trei domenii, respectiv:

Cei care doresc să se înscrie la acest concurs cu un eseu despre domeniul politic, trebuie să facă o analiză comparativă a celor trei doctrine dominante din Românie: liberalismul, social-democrația și umanismul.

Cei interesați de domeniul economic trebuie să redacteze un eseu despre cum cred ei că se poate consolida clasa de mijloc din România.

Iar cei interesați de domeniul civic, trebuie să demonstreze că sunt niște tineri cu initiativă și spirit civic, și pot propune soluții despre modul în care putem reduce prăpastia dintre generații.

IMPORTANT!

Pentru tehnoredactare se va utiliza programul Microsoft Word, formatul paginii A4, margini de jur împrejur de 2 cm, font TNR 12, la 1,5 rânduri. Eseul va cuprinde 1 pagină suplimentară – tip copertă care să conţină: titlul eseului, numele și prenumele aplicantului, liceul/facultatea la care este înmatriculat, vârsta aplicantului, localitatea, numărul de telefon și adresa de email. Lungimea eseului va fi cuprinsa intre 5 si 10 pagini.

1. Aplicațiile vor fi transmise pe adresa de email: [email protected], cu subiectul „Aplicație Bursa pentru Educație Vocațională – domeniul …”
  2. Este permisă transmiterea unui singur eseu/participant.

PREMIILE

Numele câștigătorilor vor fi publicate în data de 01.02.2021 pe pagina Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, www.fundatiadanvoiculescu.ro

Premiile concursului sunt:

• 1 premiu pentru categoria Politic – în valoare de 10.000 de lei
  • 1 premiu pentru categoria Economic – în valoare de 10.000 de lei
  • 1 premiu pentru categoria Civic – în valoare de 10.000 de lei

Criterii de selecție:

• Încadrarea eseului în tema propusă
  • Originalitatea ideilor și a abordării
  • Respectarea instrucțiunilor de tehnoredactare

Comisia de evaluare va fi alcătuită din experți/profesori din domeniile politic, economic și civic.

Scopul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este acela de a contribui activ la dezvoltarea societății în care trăim, pentru că tinerii informați de astăzi, vor fi cetățenii responsabili de mâine. Viitorul societății stă, în primul rând, în mâinile tinerilor, iar educația e principala armă prin care un popor poate evolua”, a declarat Trisi Cristea, Directorul General al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Concursul se va desfășura în conformitate cu prevederile Regulamentului Oficial de mai jos.

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Pentru obținerea de informații suplimentare, cei interesați pot trimite un email pe adresa [email protected], pe întreaga durată a concursului.