Voluntarii FDV au participat la Noaptea Cărților Deschise

20 de copii participanți la cursurile organizate de Fundație în cadrul Clubului de Excelență  au fost voluntari timp de 3 zile, la Noaptea Cărţilor Deschise, ediţia a şasea, ce a avut loc în perioada 23 -25 aprilie, în Piaţa Sfântul Anton din Centrul istoric al Bucureştiului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii.

Voluntarii au putut participa la diverse activități de creație, fiind martorii unei solidarități culturale. Participanții la acest eveniment care au donat cărți au primit din partea editurii Litera o carte nouă la schimb.

În cadrul evenimentului a fost prezentă și o selecţie a colecţiilor Litera: de ficţiune, non-ficţiune, cărţi de colorat, young adult şi cărţi pentru copii: Buzz Books, Blue Moon, Prima mea lectură, Cavalerii Pardaillan, Cele mai frumoase romane de dragoste, Agatha Christie, Lira, Carte pentru toţi, Thriller, Romanul de dragoste, Biblioteca pentru toţi copiii, Clasici Contemporani, Clasici Moderni.

Voluntarii au participat și la evenimente dedicate cititorilor: ateliere de lectură pentru copii, desene creative pentru adulţi şi lecturi publice.

Pasionaţii de literatură din întreaga lume sărbătoresc pe 23 aprilie, în fiecare an, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărţilor şi a drepturilor de autor.