Un tânăr român a uimit lumea cu INVENȚIA sa

Proaspăt absolvent al Universității din Manchester, bistrițeanul Cristian Bodnar a primit cea mai importantă distincție care poate fi cucerită de studenți, premiul Undergraduate Award, cunoscut și ca Premiul Nobel Junior (Junior Nobel Prize).

Cristian Bodnar are 21 ani ș ia absolvit recent Universitatea din Manchester, Marea Britanie, unde a studiat Computer Science. El a fost desemnat câștigătorul Global Winner în Computer Science la Undergraduate Awards.

În lucrarea sa, intitulată “Text to Image Synthesis. Using Generative Adversarial Networks”, Cristian a dezvoltat un program care construieşte imagini pe baza unei descrieri. De exemplu, îi spui o combinație de cuvinte, cum ar fi „floare roșie”, iar acesta va desena o floare roșie așa cum și-o imaginează persoana.

În competiția globală au fost înscrise peste 5.000 de cercetări, la cele 25 de categorii ale competiției, cum ar fi arte creative, știință și științe umane. Lucrările au fost jurizate de către experți de la Universitățile Harvard, Cambridge și Yale.

Medalia i-a fost înmânată lui Cristian de către președintele Irlandei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Dublin, gală care adună câștigătiri ai premiului Nobel și astronauți NASA care adesea întâlnesc câștigătorii premiului Nobel pentru juniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *