Trofeul ”ALLEGRIA” câștigat de un copil de 11 ani din Ploiești

Sâmbătă, 28 iulie a.c., a avut loc Finala Concursului Național de Tinere Talente ”ALLEGRIA” – Ediția a V-a, la Teatrul Elisabeta din București.  Marele Trofeu a fost câștigat de un tânăr foarte talentat din Ploiești, Eduard Stoica, acesta impresionând juriul și publicul cu două piese consacrate, interpertate în limba engleză și italiană.

Stoica Eduard are 11 ani și elev în clasa a V-a la Școala de Artă Carmen Sylva din Ploiești, studiază pianul și percuția, dar pasiunea cea mai mare este interpretarea vocală. Cântă de la vârsta de 5 ani și a participat până acum la diferite festivaluri și la cele mai cunoscute emisiuni-concurs televizate. Pune pasiune în fiecare melodie interpretată și știe că este nevoie de foarte multă muncă și răbdare pentru a-și îndeplini visul de a ajunge pe marile scene ale lumii.

Juriul a fost format din specialiști, artiși consacrați și profesioniști ai industriei muzicale: Octavian Ursulescu – Președintele Juriului, Andreea Soare – Soprană la Opera Națională din Paris – Invitat de Onoare; Aurelian Temișan – actor și interpret de muzică ușoară; Gabriel Botezatu – profesor de cinematografie, director de producție de film; Alina Cimpoieru – coregraf; Alexandra Dobre – Directorul Centrului pentru Seniori al Municipiului București; Angela Florea – profesor de muzică; AVA – artist; Gabriela Ioniță – actriță; Tiberiu Rotărescu – regizor de film, director de imagine, producător; Florina Șerban – Director Executiv Oriflame.

La ediția a V-a a Concursului ”ALLEGRIA” au participat peste 300 de copii și tineri din București, dar și din alte zone ale țarii, precum: Neamț, Bacău, Galați, Buzău, Focșani, Dâmbovița, Ploiești, Ialomița, Giurgiu, Brăila, Slobozia, Ilfov, etc. În Finală au ajuns 18 momente artistice individuale sau de grup, din domenii precum muzică, actorie, dans, folclor, arte plastice, muzică instrumentală, magie, teatru de păpuși. Această ediție a fost structurată în 5 runde, care s-au desfășurat în perioada februarie-iunie 2018.

Câștigătorii au primit din partea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, premii constând în materiale educaționale și diplome, dar și foarte multe premii surpiză din partea sponsorilor: Oriflame România, Editura ”Litera”, AloShop, Fischer International, Cobi România, Agenția de Turism 123Travel.

Concursul de tinere talente ”ALLEGRIA” este un proiecte al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care își propune să descopere și să promoveze noi talente în rândul copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani. Mulți dintre copiii și tinerii care performează astăzi pe scenele artistice din România, dar și din afara țării, și-au început evoluția artistică participând la acest concurs.