Targul pentru copii KIDEX

Kidex – cel mai vesel targ pentru copii, parinti si bunici

In fiecare primavara si iarna, cel mai mare si mai vesel targ pentru copii si intreaga familie da startul la distractie, premii si surprize. Evenimentul se adreseaza in special copiilor cu varste cuprinse intre 0-5 ani, viitoarelor mamici, parintilor si, de ce nu, chiar si bunicilor dornici sa isi surprinda in mod placut nepoteii.
Târgul oferă publicului vizitator posibilitatea de a achiziţiona produse pentru copii dar şi de a participa la o serie de evenimente cu un important rol educativ şi recreativ.

Parteneri traditionali al targului, la fiecare editie am pregatit programe speciale, numeroase suprize, cadouri si jocuri pentru cei mici.

La prima editie KIDEX, desfasurata intre 30 noiembrie si 2 decembrie 2007, am organizat o campanie donaţie de jucării, pentru copiii proveniţi din sate defavorizate.
Sub genericul “O jucărie pentru un zâmbet”, campania a avut ca scop sensibilizarea publicului larg faţă de copiii fără posibiltăţi şi dăruirea de jucării pentru a readuce zâmbetul pe chipurile acestor copii. Astfel, în cele trei zile ale târgului, au fost donate mii de jucării, iar în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă jucăriile au ajuns la destinatarii lor.

In cadrul ediţiei de primăvară a Târgului pentru copii şi părinţi KIDEX 2008 desfasurata intre 27 si 30 martie 2008, am organizat la standul fundaţiei, un concurs de pictură, intitulat „Primăvara talentelor”. La concurs au participat copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 9 ani, care s-au înscris pentru sesiunile de creaţie la standul fundaţiei. La finalul târgului cei mai talentati au fost recompensaţi pentru munca şi talentul lor cu numeroase premii.

Prezenti pentru a treia oara la KIDEX, in perioada 4-7 decembrie 2008, prin intermediul Clubului de Excelenta am organizat un concurs de pictura, intitulat “Iarna talentelor”, la care cei mici au putut sa-si dezvolte creativitatea, sa se bucure de o atmosfera placuta alauturi de copii de varsta lor.

In perioada 19-22 martie 2009, la KIDEX, am pregatit pentru cei mici ateliere de creatie inedite pentru a-i initia in artele si mestesugurile traditionale romanesti. In cadrul acestora, copiii au avut ocazia de a fi chiar ei autorii unor obiecte traditionale romanesti, precum oale din lut, diferite obiecte brodate si papusi impletite.Timp de trei zile, mesteri populari autentici i-au invatat cateva din secretele mestesugurilor traditionale.

Si pentru ca Moșul avea nevoie de cât mai multe ajutoare, la editia de iarna a KIDEX, derulata in perioada 3-6 decembrie 2009, și-a făcut un atelier la standul nostru. La ATELIERELE MOȘULUI, pentru cateva minute, copiii au devenit spiridusi si au invatat cu ajutorul elfilor, cum să-;i confecționeze propriile decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă.
Iar la finalul targului, cele mai reusite creatii au fost premiate!

La fiecare editie KIDEX, grupul vocal “Stelutele Europei” a pregatit pentru vizitatorii targului momente artistice.