Senatul Științific, Partener Educațional Euroinvent 2019

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin Senatul Științific, va participa, în luna mai, la cea de-a 11 ediție a Expoziției Europene a Creativității și Inovării, EUROINVENT.

Expoziția de inventică își va deschide porțile între 16 și 18 mai 2019 la Iași. Evenimentul, găzduit de Palatul Culturii, va include Conferința Internațională de Cercetări Inovative 2019 și Salonul de Carte Tehnico-Științifică.

Euroinvent susține și promovează cercetarea, creativitatea și inovația, fiind cea mai mare expoziție din Europa de Est, unde inventatori și oameni de știință din diferite domenii iși prezintă brevete, invenții și proiecte de cercetare.

Evenimentul se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării si Inovării, sub egida IFIA și WIIPA și este organizat de Forumul Inventatorilor Români, împreună cu universitățile ieșene Gheorghe Asachi și Alexandru Ioan Cuza.

Ediția de anul trecut a reunit peste 500 de proiecte și invenții din peste 30 de țări. România a fost reprezentată de 19 universități, 12 centre de cercetare, 9 companii si 6 inventatori.

Obiectivele expoziției de inventică urmăresc recunoașterea științifică a brevetelor, crearea și dezvoltarea de noi idei de cercetare, implementarea invențiilor.

În calitate de partener educațional al Euroinvent, Senatul Științific își dorește să sprijine și să ofere suport cercetătorilor români.

Inventatorii cu contribuții în domeniul nano-tehnologiei, medicinei, industriei software, ecologiei, nutriției și creșterii calității vieții pot trimite brevetul sau proiectul de cercetare și pe adresa de email a Senatului Stiintific, senatulstiintific@fundatiadanvoiculescu.ro.

Consilul Academic al Senatului Științific va analiza proiectele de cercetare trimise și va oferi sprijin pentru participarea la Euroinvent 2019, dar și pentru dezvoltarea ulterioară a proiectului, celor mai originale și inovatoare idei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *