Senatul Științific

Valorificarea capitalului uman intelectual (tangibil și intangibil) a reprezentat o provocare pentru România și pentru elitele care au încercat  sa creeze o arhitectură specifică care să asigure evoluția țării pe plan cultural, tehnic și stiințific.

Explorarea acestui capital a fost pe rând preocuparea unor personalități  de marcă ale culturii române precum Spiru Haret, Titu Maiorescu, Grigore Moisil, Emil Racovița,  Henri Coanda, Ana Aslan, Virginia Andreescu Haret, Alice Voinescu și mulți alții etc.

Senatul Știintific al FDVDR format din personalitati remarcabile ale științei și cercetării românesti își asumă misiunea de a continua acest deziderat de ordin intelectual și știiințific și de a contribui la procesul de formare a noilor elite.

Senatul Științifc al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a reprezentat și reprezinta demersul prin care am încercat sa oferim inginerilor, cercetatorilor, inventatorilor români puțin din sprijinul care le lipsea, nu doar aplauze  simbolice și platitudini retorice. A fost un prim pas, iar acum suntem gata sa-i facem  pe următorii. Împreuna cu importanți parteneri, reprezentând fie instituții ale statului, fie lumea afacerilor, încercam să dăm acestui important proiect al nostru o noua dimensiune, un nou ritm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *