S-a dat startul înscrierilor la Shakespeare School Essay Competition!

Elevii și profesorii câștigători vor merge gratuit într-o tabără de vară în Marea Britanie

Dacă ai între 11 şi 19 ani, eşti pasionat și vorbitor fluent de Limba Engleză, eşti creativ şi stăpâneşti bine arta argumentării, înscrie-te și tu la Shakespeare School Essay Competition și poți câștiga o tabără de vară în Marea Britanie!

Shakespeare School Essay Competition, aflat la cea de-a XI-a ediție, este cel mai mare Concurs Naţional de Eseuri în Limba Engleză, cu participare gratuită, organizat anual şi dedicat elevilor de gimnaziu şi liceu din toată ţara. Acest concurs este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să stimuleze gândirea creativă şi să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză, oferindu-le totodată șansa unei experiențe unice, într-o tabară internațională de studiu.

În acest an, participanții sunt provocaţi să redacteze un eseu original în limba engleză, de maxim 200 de cuvinte, cu titlul „A World with NO Rules” (O lume fără reguli). Imaginează-ți cum ar arăta o zi în care regulile ar dispărea și toată lumea ar putea face absolut orice dorește. În eseu poți include sau dezolta una sau mai multe dintre următoarele idei:

  • Te-ai simți mai liber dacă nu ar exista reguli?
  • Tu, personal, îi determini sau încurajezi pe cei din jurul tău să respecte regulile?
  • Crezi că pot dispărea chiar toate regulile, sau doar cele din anumite domenii? (ex. Regulile de gramatică)
  • Consideri că oamenii ar trăi o viață mai fericită dacă nu ar fi atât de multe reguli?

Elevii se pot înscrie la concurs până pe 31 martie 2019.

Juriul, format din profesorii Shakespeare School, vor selecta cele mai bune, originale şi creative 30 de lucrări, urmând ca ierarhia finală a câştigătorilor să se stabilească în urma unor scurte interviuri live, în limba engleză, cu finaliştii

Premiul cel mare constă într-o școală de vară în Marea Britanie, dar și materiale educaționale și alte surprinze. De asemenea, participanții pot câștiga cursuri de vară în limba engleză la Shakespeare School sau vouchere pentru înscrierea la astfel de cursuri. Toți participanții vor primi certificat de participare, document util pentru îmbogățirea CV-ului.

De asemenea, Shakespeare School oferă premii și profesorilor, astfel, profesorul cu cei mai mulți concurenți înscriși în competiție, va participa GRATUIT ca însoțitor de grup la o tabăra în Marea Britanie, în vara anului 2019, iar profesorii de limba engleză care trimit minim 10 participanți la 2019 Shakespeare School Essay Competition, vor primi un “Certificat de Merit” online din partea centrului.

Rezultatele finale vor fi anunțate în cadrul festivității de premiere a câștigătorilor, care va avea loc în București, pe dată de 7 iunie.

Mai multe detalii despre temă, regulament și înscriere pe www.shakespeare-school.ro, secțiunea Competiții.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *