realitatea.net – Matei Bucur Mihăescu, micul Bach al României

Articol publicat in data de 19 aprilie 2011 pe site-ul www.realitatea.net .

Matei Bucur Mihăescu – pianist, compozitor şi dirijor se poate mândri, la numai 16 ani, cu peste 80 de compoziţii de muzica clasică, trei albume în interpretare proprie, precum şi numeroase concerte în ţară şi în străinătate. El a fost unul dintre „românii care au valoare” invitaţi la Radio 21.

Membru al Clubului de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu, Matei este recunoscut ca un fenomen – un talent muzical complex ce s-a făcut remarcat încă de la 7 ani când a început să compună creaţii speciale pentru pian, orchestră şi cor care au fost interpretate pe scene de primă mărime de către artişti de prestigiu, orchestre, coruri, solişti, sub bagheta unor mari maeştri dirijori.

„Vrem să demonstrăm că: românii au valoare şi speranţă, tinerii sunt super şi, cu siguranţă, România are viitor pentru că suntem înconjuraţi de oameni care pun pasiune în tot ceea ce fac, sunt foarte talentaţi şi înregistrează performanţe notabile în fiecare an, iar noi dorim să-i prezentăm ascultătorilor noştri pozitivi”, explică prezentatorii emisiunii BINE DIMINEAŢA.

Paul, Ioana şi Bogdan au toată admiraţia pentru Matei, care le-a povestit cum reuşeşte să aibă mereu parte de echilibru între viaţa profesională şi cea personală.

„Îmi organizez timpul foarte bine, încât să realizez absolut tot ce mi-am propus. Este foarte adevărat că muzica este pe primul loc, îmi ocupă cam 80 la sută din zi, dar am suficient timp şi pentru prieteni, mişcare şi lectură”, a spus senin Matei.

Ioana, vocea feminină de la Radio 21 a aflat de la talentatul muzician că ipostaza de dirijor implică „o mare răspundere faţă de oamenii conduşi, pentru că trebuie să fii conştient de ce face fiecare instrumentist, şi de aceea poate fi considerat postul cel mai înalt”.

Deloc surprins de faptul că preferatul lui Matei în materie de compoziţie este Johann Sebastian Bach, Paul de la „Bine Dimineaţa” a rămas plăcut surprins de planurile de viitor ale tânărului.

„Dorinţa mea este să rămân aici, să îmi fac studiile în România. Pentru că aici sunt acasă şi mă pot exprima cel mai bine. Am avut mare succes în străinătate, în Europa şi pe oriunde am mai fost, dar aici mă simt cel mai bine”, a declarat Matei Bucur Mihăescu.

Mesajul său pentru tinerii români este unul simplu şi cald: „Îi sfătuiesc să fie organizaţi şi să nu treacă peste momentele frumoase din viaţă”.

Matei i-a impresionat pe matinalii de la Radio 21, aşa cum a făcut şi cu colegii şi profesorii săi. Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti, pe care tânărul îl frecventează (fiind elev în clasa X-a la secţia pian), decernează anual un premiu pentru interpretare pianistică cu numele,,Matei Bucur Mihăescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *