Prima Conferință National Geographic Learning Day are loc în România

Peste 400 de profesori de limba engleză din întreaga țară sunt așteptați  sâmbătă, 23 martie 2019, începând cu ora 10:00, la prima ediție National Geographic Learning Day, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Fischer International.

Conferința este gratuită și prezintă cele mai noi metode și tehnici de predare a limbii engleze la clasă. Invitat special – Hetain Patel, unul dintre cei mai fascinanți speakeri TED!

Tema primei ediții a Conferinței National Geographic Learning Day este  ”Metode moderne și perspective globale în predarea limbii engleze”.

Evenimentul se va bucura de participarea unor traineri de renume National Geographic Learning precum și a unui remarcabil speaker de pe scena TED Talk, care vor discuta despre abordări moderne și demersuri creative în predarea limbii engleze, cum ar fi:

  • Dezvoltarea abilităților de gândire critică
  • Personalizarea procesului de predare
  • Llanificarea eficientă a lecțiilor
  • Însușirea cunoștintelor de limba engleza într-un mod entuziast și motivant
  • Studiul independent
  • Limba engleza autentică

Prezentare speakeri:

JOHN HUGHES este un autor de cărți de specialitate de limba engleză și specialist în pregătirea profesorilor ELT, premiat cu multiple distincții în domeniul educației . Cu peste 30 de cărți publicate, cea mai cunoscută serie de cursuri a sa este National Geogrpahic Learning Life. El este, de asemenea, coautor al celei mai noi ediții World English, cea de-a treia. În calitate de instructor de profesori, a condus cursuri, ateliere de lucru și prezentări de conferințe în peste 40 de țări. Specializarea sa principală este dezvoltarea de materiale educative și diminuarea decalajului dintre teorie și practică. Încă mai predă și dezvoltă propriile materiale cu studenții de la Oxford.

În cadrul primei Conferințe  National Geogrpahic Learning Day, John Hughes va susține două prezentări:

 ”Faceți gândirea critică parte din cursurile de predare”

Termenul de gândire critică are multe definiții și este adesea văzut ca ceva îndepărtat și deconectat de la sala de clasă unde au loc cursuri în fiecare zi. În acest atelier, vom explora și vom inversa această percepție. Participanții vor învăța ce înseamnă gândirea critică în contextul predării limbii engleze și motivele pentru care echilibrarea gândirii la nivel mental inferior și superior pot ajuta în dezvoltarea tinerilor, în context educativ. Vom vedea cum gândirea critică poate deveni o parte integrantă a predării noastre, ceea ce duce la planificarea eficientă a lecțiilor, la motivarea activităților care au loc în clasă și la studenți care vor face studiu individual. Participanții vor dobândi tehnici și activități practice din noua carte a profesorului de dezvoltare de gândire critică în ELT, utilizând exemple din cartea Life, Second Edition.

”Personalizarea impersonalului”

Personalizarea în sala de clasă reprezintă o modalitate eficientă de a valorifica diversitatea bogată a cunoștințelor și experienței studenților pentru a face studiul unei limbi străine memorabil. Cu toate acestea, aplicarea procesului de personalizare poate fi adesea destul de limitat. Poate că vom folosi doar personalizarea la începutul unei lecții, pentru a introduce subiectul sau pentru a exersa un limbaj într-un mod superficial. De asemenea, este ușor să fim prinși în capcana presupunerilor despre ceea ce studenții noștri sunt dispuși să discute. În această prezentare vom afla ce înseamnă cu adevărat personalizarea, motivația noastră pentru a o folosi și vom pune în aplicare câteva activități practice care ne vor ajuta să punem capăt decalajului dintre individ, limbă și restul lumii.

HETAIN PATEL este un artist britanic și unul dintre cei mai fascinanți speakeri TED. El face prezentări video, expoziții de fotografie și spectacole live pentru galerii și teatre din întreaga lume, inclusiv Tate Modern și Opera Regală din Londra.

Operele sale de artă explorează complexitatea subtilă și, adesea, plină de umor, a formării identității.  Prin operele sale acesta pune în context multiple moduri prin care o persoană poate privi și exprima idei complexe. Un element comun pentru toate lucrările sale este limbajul corpului, folosindu-l ca instrument principal pentru a comunica.

Inspirat de un citat al lui Bruce Lee, îi place ideea de identitate “lipsit de formă, lipsit de constrângeri, precum apa”. Această filosofie este încorporată adânc în viața sa creativă și profesională. Fiind un britanic de origine indiană, căsătorit cu o franțuzoaică de origine spaniolă, această fluiditate a limbilor, geografiei și gândirii îi modelează constant viața și arta.

Hetain Patel  va susține prezentarea cu tema: “Există o limbă engleză autentică?”

Răspunsul la întrebarea “De unde sunteți?” a devenit din ce în ce mai greu de exprimat deoarece populația este din ce în ce mai mobilă. Hetain Patel este un artist conceptual a cărui prezentare TED Talk 2013, cu tema “Cine sunt eu? Gândiți-vă din nou!”, a provocat publicul să gândească mai adânc decât aspectele de suprafață. Astăzi, Hetain încearcă să exploreze ramificațiile acestei întrebări și tema identității, limbii și culturii globale în secolul XXI. Prezentarea lui se va concentra pe întrebarile care ne determină identitatea și pe identificarea celor mai bune răspunsuri la întrebarea ”Poate exista într-adevăr o engleză autentică”?

 

Formular de înscriere

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.