Olimpiadele preșcolarilor

Rezultate Olimpiadele Preșcolarilor, 26.11.2017 – click aici.

***

Olimpiadele preșcolarilor este un concurs național unic, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, care oferă posibilitatea obiectivă de evaluare a nivelului de dezvoltare educaţională și emoțională și urmărește identificarea copiilor supradotați, cu un IQ ridicat, în vederea dezvoltării calităților native, precum și sprijinirea acestora în vederea unei dezvoltări armonioase a personalității lor.

Fotografii: Dan Marinescu/FDV

În cadrul concursului copiii sunt antrenați în exerciții de logică, creativitate și atenție, special concepute în scopul dezvoltării aptitudinilor lor.

Concursul se va desfășura lunar, în perioada noiembrie 2017 – iunie 2018, pe trei categorii de vârstă: 3-4 ani, 4-5 ani, 5-6 ani.

Calendarul concursului (concursul se va desfășura duminica)

  • 26 noiembrie 2017
  • 17 decembrie 2017
  • 28 ianuarie 2018
  • 25 februarie 2018
  • 25 martie 2018
  • 29 aprilie 2018
  • 10 iunie 2018

Fiecare copil înscris va participa la o singură competiție, pentru categoria lui de vârstă. Copiii participanți în cadrul unei anumite categorii de vârstă se pot înscrie, prin recompletarea formularului de concurs, pentru a participa la următoarea categorie de vârstă. Participarea se va face în ordinea înscrierii.

Concursul se va desfășura la sediul nostru din Str. Cronicarilor nr. 2, sector 1, București.

La solicitarea expresă a unei instituții de învățământ și ținând cont de un număr minim de 40 de copii participanți, concursul se poate desfășura și  la sediul instituției care solicită acest lucru.

Proba de concurs va consta în soluționarea unor exerciții de logică, desen creativ și puzzle, pe parcursul unui timp dat (30 minute), sub supravegherea reprezentanților fundației.

Pentru a-i încuraja și pentru a le dezvolta spiritul de competiție, toți copiii vor primi diplome de participare, iar cei mai buni dintre ei, care vor obține cel mai mare punctaj, vor fii răsplătiți cu materiale educaționale (jocuri, cărți de colorat și de povești, jocuri interactive), oferite de Ed. Litera, în cadrul unei festivități.

În cadrul fiecărei competiții, se vor acorda pentru fiecare categorie de vârstă:

– 3 premii “Premiul 1”

– 4 premii “Premiul 2”

– 5 premii “Premiul 3”

– 10 mențiuni

Înscrierea este gratuită și se poate face prin completarea formularului de mai jos sau la adresa inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro. Participarea la concurs este de asemenea gratuită.

Regulamentul concursului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *