Octombrie – Luna Literaturii Europene

Anul acesta, Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naţionale (EUNIC) celebrează Luna Literaturii Europene prin organizarea a peste 50 de evenimente, acestea fiind adresate tuturor categoriilor de public şi incluzând ateliere pentru copii, dezbateri, conferinţe, concursuri de creative writing şi adaptări teatrale.

Potrivit organizatorilor, în agenda evenimentelor din acest an, un loc special este ocupat de seria de întâlniri #EUcitesc European Book Club. Gândit sub forma unui club de carte, proiectul își propune dezbaterea a patru romane („Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood, „Femeia cu părul roşu” de Orhan Pamuk, „Frica” de Stefan Zweig şi „Loveşte-ţi inima” de Amelie Nothomb) în fiecare zi de vineri, începând cu data de 12 octombrie, de la ora 19,00, la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române. Publicul este invitat să îşi împărtăşească dragostea pentru lectură pe reţelele de socializare, folosind hashtag-ul #EUcitesc.

Vor avea loc şapte lansări şi prezentări de carte. Multe dintre acestea se vor desfășura chiar în prezenţa autorilor: Eric Vuillard, câştigătorul Premiului Goncourt 2017, Demeter Szilard – autorul romanului ,,Vânătaie pentru vânătaie”, Yusuf Nevzat Sarigol, coordonatorul antologiei ,,Poezie turcă modernă”, Costantino D’Orazio – autorul romanului ,,Secretul lui Leonardo” şi Francois-Henri Deserable – laureat al Premiului Goncourt, Alegerea României 2018.

De asemenea, și evenimentele dedicate copiilor vor reprezenta un punct de atracție important în cadrul ediției din acest an a Lunii Litearaturii Europene. Vor avea loc zece astfel de acțiuni, printre care: seri de storytelling, ateliere pentru părinți, ateliere de lectură și scriere creativă. Seria de evenimente dedicate micilor iubitori de lectură va începe pe 8 octombrie cu o seară de storytelling pentru copii, la Biblioteca British Council, la care va participa și Ambasadorului Marii Britanii la București, Andrew Noble.

Credem în puterea literaturii de a ne aduce împreună și de a promova înțelegerea, cooperarea și diversitatea! Ne dorim ca în luna octombrie să sărbătorim asta alături toți iubitorii de lectură mici sau mari.” (Nigel Bellingham, Director British Council România)

Luna Literaturii Europene este un eveniment coodonat de British Council România. Membrii EUNIC care participă la Luna Literaturii Europene sunt: Ambasada Suediei, British Council, Centrul Ceh, Delegaţia Valonia-Bruxelles, Goethe-Institut, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Cultural Român, Institutul Italian de Cultură Bucureşti, Institutul Polonez şi Spaţiul Public European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *