O experiență extrem de importantă în plan educativ

De peste 10 ani Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României îi provoacă pe copii la un concurs de creativitate și cunoaștere. Este vorba despre Concursul Național Interdisciplinar ”ARISTOTEL”, cel mai interactiv proiect de cultură generală, de logică, de matematică şi creativitate.

Peste 250 de copii ai Școlii Gimnaziale ”Herăstrău” au încercat astăzi să rezolve testele de creativitate și logică, participând la primul Concurs ”ARISTOTEL” din acest an. Este singura competiție gratuită care are ca scop încurajarea creativității și a gândirii logice în rândul elevilor din învățământul gimnazial.

Copiii au participat la un altfel de concurs, fără note în catalog, doar cu imaginaţie şi logică, cele mai importante aspecte prin care aceștia se pot face remarcați într-un cadru diferit de cel școlar. Probele de concurs au fost un bun prilej de testare a cunoștințelor și creativității elevilor.

Concursul a descoperit de-a lungul timpului copii deosebiți, care s-au făcut remarcați datorită modului diferit de exprimare. Fiind o competiție multidisciplinară, concursul ”ARISTOTEL” le permite copiilor libertatea de a se exprima într-un mod cât mai creativ, permițând identificarea timpurie a tinerilor care promit performanță și excelență în educație.

Concursul face parte din programul ”OLIMPIADELE CREATIVITĂȚII” și este înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale (CAEM) organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Copiii care vor obține rezultate deosebite vor fi răsplătiți cu cărți și materiale educative. Câștigătorii locurilor I vor beneficia de unul dintre cursurile oferite de Fundația Dan Voiculescu, la alegere, și de un modul de 4 cursuri de dezvoltare a potențialului de geniu prin gestionarea emoțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *