Medicina anti-aging, o specialitate din ce în ce mai importantă în societate

Lupta cu îmbătrânirea și soluțiile anti-aging sunt preocupări în plină evoluție tehnologică și medicală. Speakeri de renume mondial, sute de medici și specialiști din întreaga țară participă zilele acestea la Ediția a XI-a a Congresului Internațional de Medicină Anti-Aging, care are loc la Hotel Ramada Parc București. La eveniment este prezent și Centrul de Cercetare Anti-Aging, cel mai nou departament al Senatului Științic al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, dedicat activității științifice inovatoare din acest domeniu.

Înființat la începutul acestui an, Centrul de Cercetare Anti-Aging este o platformă de excelență în cercetare și inovare, dedicată susținerii și formarii specialiștilor din această ramură medicală.

Obiectivul acestui centru îl constituie identificarea și susținerea oricărui demers științific, din zona medicinei anti-aging, punând accent pe inovații, formule, suplimente alimentare care ar putea crește considerabil calitatea vieții. Ne propunem să ne facem cunoscută activitatea, să ne conectam cu specialiștii din domeniul anti aging”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Centrul de Cercetare Anti-Aging.

În cadrul Congresului Medicinei  Anti-Aging s-a discutat și despre medicina viitorului, cum ar fi celulele stem extrase din țesutul adipos, care vor ajuta la îmbunătățirea calității vieții și creșterea speraneți de viață a oamenilor cu diferite afecțiuni cardiace.

Medicina viitorului va fi  medicina regenerativă, în care un punct de mare interes va fi reprezentat de folosirea celulelor stem, celule stem extrase din țesutul adipos. Sunt efecte benefice pentru diverse afecțiuni, de la Alzheimer, la infarctul miocardic, la insuficiența respiratorie”, a declarat Prof. Dr. Nedelcu Ioan, Președinte Congresul Internațional Anti-Aging.

Congresul  Internațional a strâns la un loc medici și specialiști din toata tara,  cărora le sunt prezentate cele mai noi tehnici, metode, aparate și abordări în domeniul esteticii medicale și anti-aging-ului.

Medicina viitorului cred că o sa fie medicina miniminvazivă, cu produse naturale care respectă dinamica facială, pentru a da un aspect natural al feței. Congresul este important pentru că aduce ce este nou în domeniul estetic și tot ce este de ultimă generație în medicina anti-aging”, a declarat El Shanti ABdel speaker Congresul Internațional Anti-Aging.

Consiliul de Onoare al Senatului Științific, prin Centrul de Cercetare Anti-Aging, a decis să se alăture demersurilor specialiștilor și cercetătorilor români din sfera medicinei anti-aging, de a susține și promova evoluția acestei specialități în România, prin acordarea unui premiu de 10.000 de lei, unei inovații din acest domeniu, prezentată pentru prima dată în cadrul acestui congres, care ar puta avea o contribuție deosebită în creșterea calități vieții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *