Mai aproape de ei – Vacanţă prin cunoaştere

Joi 16 august 2007 orele 15,00 – a avut loc cea de a doua acţiune de vizitare la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a copiilor instituţionalizaţi în Centrul de Plasament „Robin Hood” sector 4.

Proiectul „Vacanţă prin Cunoaştere„ face parte din programul Mai Aproape de Ei – reprezentând pilonul social al FUNDAŢIEI DAN VOICULESCU PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI.

Scopul proiectului este acela de a derula unele activităţi alternative de petrecere a timpului liber din vacanţă pentru copiii instituţionalizaţi în centrele de plasament. Prin aceste acţiuni se doreşte integrarea acestor copiii în societate şi oferirea unor oportunităţi de cunoaştere a unor domenii noi.

Proiectul se adresează copiilor dezavantajaţi, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani, institutionalizaţi în Centrul de Plasament „Robin Hood” sector 4, cu rezultate bune la învăţătură sau care s-au remarcat ca având o înclinaţie pentru un anumit domeniu de activitate.

Activităţile din proiect constau în însoţirea copiilor, împărţiţi pe grupe de vârstă la diferite muzee, instituţii, dar şi în implicarea acestora în desfăşurarea unor programe recreative, pe parcursul lunii august.

La această acţiune de vizitare a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” au participat 4 voluntari din cadrul Parlamentului Tinerilor.

Parteneri în acest proiect sunt Centrul de Plasament „Robin Hood” sector 4, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Militar Naţional, Observatorul Astronomic, Grădina Zoologică Bucureşti, Parlamentul Tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *