Limba Engleză sau comunicarea fără granițe

În fiecare an, cursul de limba engleză este cel mai solicitat de către copiii care vin la Clubul de Excelență. De ce?

Trăim într-o lume în care granițele sunt deschise, iar copiii români de astăzi călătoresc foarte mult, sunt implicăți în proiecte internaționale, sunt pasionați de muzică, sport, folosesc foarte mult Internetul și rețelele de socializare, iar toate acestea nu pot fi posibile fără cunoașterea limbii engleze.

Cum selectați copiii care vor participă la cursuri?

Copiii înscriși la cursurile noastre trebuie să aibă un nivel ridicat de cunoștințe deoarece în cadrul cursului ne pregătim pentru susținerea unor examene Cambridge, IELTS, examene cu recunoaștere internațională, iar selecția se face prin susținerea unui test grilă, pe nivel de cunoștințe și grupe de vârstă, la începutul fiecărui an educațional.

 

În ziua de astăzi, cunoașterea limbii engleză înseamnă oportunități pentru viitor

Cât de important este să cunoaștem limba engleză în ziua de astăzi?

Înseamnă să te simți în siguranță atunci când călătorești, înseamnă să ai șansă să cunoști oameni, culturi și civilizații noi, înseamnă să poți studia sau trăi în orice țară din lumea aceasta.

Dar pentru copii, ce înseamnă să știe limba engleză încă din clasa primară?

Copiii care vorbesc limba engleză sunt multitask, se implică mult mai ușor în proiecte internaționale și urmăresc orice oportunitate de a se dezvolta.

Este o necesitate în ziua de astăzi, indiferent în ce domeniu te îndrepți, de aceea cunoașterea limbii engleze le oferă copiilor români șanse mai mari și oportunități pentru viitor.

 

Metodele de predare a limbii engleze sunt adaptate cerințelor actuale

Care este metoda de predare a limbii engleze în cadrul Clubului de Excelență?

Trăind într-o societate în care lucrurile evoluează foarte rapid, metodele de predare sunt cumva adaptate la cerințele actuale, respectiv folosim foarte mult manualele cele mai noi, internetul și conversația.

S-a schimbat modul de predare a limbii engleze, față de anii trecuți?

Se schimbă în fiecare an, mereu trebuie să observăm care sunt nevoile copiilor care ne calcă pragul și să încercăm să le punem la dispoziție mijloacele necesare, în special într-o țară în care sistemul de învățământ este destul de riguros și bazat pe multă informație și mai puțin pe exprimarea opiniei sau pregătirea efectivă pentru accesarea acestor examene.

 

O nouă metodă de învățare a limbii engleze – discursuri motivaționale TED

Care sunt cele mai moderne metode de învățare a limbii engleze?

O noutate este învățarea limbii engleză prin prisma discursurilor motivaționale TED,din cadrul manualelor elaborate de Național Geographic Learning, metodă de care cursanții noștri sunt foarte încântați.

Dar de predare?

Predarea prin descoperire, conducerea către noțiunea nouă este o metodă nouă și foarte atractivă de predare.

Care sunt obiectivele acestui curs?

Ne propunem să avem cât mai mulți cursanți deținători de certificate cu recunoaștere internațională.

 

Cursurile de engleză din cadrul Clubului de Excelență reprezintă șansa multor copii de a merge mai departe și de a accesa tărâmuri care uneori par imposibil de atins

De ce vin copiii la cursul de engleză la Clubul de Excelență?

Motivele variază de la „because of my mum”…..până la dorința de a învața altfel, de a obține certificate ce le oferă șansa de a aplica la universități sau de a-și echivala diferite examene, și nu în ultimul rând, de a cunoaște alți copii.

Ce este diferit la Clubul de Excelență față de alte instituții unde se predă limba engleză?

În primul rând cursurile noastre sunt gratuite, acesta fiind unul dintre motivele pentru care foarte mulți copii talentați, dar fără posibilități materiale, au găsit la noi șansa de a merge mai departe și de a accesa tărâmuri ce uneori par imposibile pentru astfel de copii.

Câți copii v-au trecut prin mână la Clubul de Excelență până acum, de când predați aici?

La asta nu m-am gândit niciodată. Lucrez aici de 12 ani și în fiecare an am în jur de 150 de copii la cursuri în anul educațional. Pe parcursul verii, în Grădina Valorilor, avem cursuri în fiecare săptămâna pentru toți doritorii, deci… faceți dumneavoastră calculul!

 

Cursanții au șansa să obțină Certificate de Competență Lingvistică Cambridge

Ce rezultate au avut copiii pe care i-ați pregătit?

Rezultatele au fost de fiecare dată pe măsură muncii și trebuie să recunosc că mă mândresc în fiecare început de toamna cu diplomele lor.

Care sunt beneficiile pe care le obțin cei care participă la cursul de limba engleză?

Copiii care au deja certificate sunt admiși automat în anul educațional următor.

Ce competențe recunoscute oficial le oferiți participanților la curs?

Certificatele de Competență Lingvistică Cambridge se echivalează cu examenul de admitere în clasa a V-a intensiv engleză, examenul de admitere în clasa a IX-a, profilul bilingv sau intensiv engleză și, de asemenea, cu examenul de bacalaureat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *