Galeria de Arta Europeana

În ziua de 8 august 2007 Clubul de Excelenţă al FUNDAŢIEI DAN VOICULESCU PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI a organizat o vizită pe tema – „Galeria de artă europeană” Capodopere de Artă – la Muzeul Naţional de Artă al Romăniei.

În cadrul acestui proiect 20 de copii talentaţi în domeniile pictură, desen şi fotografie (copii selectaţi de FUNDAŢIA DAN VOICULESCU PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI în datele de 3 iunie 2007 şi 10 iulie 2007), au fost iniţiaţi în tehnica pointilistă.
În ziua de 15 august Clubul de Excelenţă al FUNDAŢIEI DAN VOICULESCU PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI a organizat cea de a doua vizită la Muzeul Naţional de Artă al Romăniei, pe tema – „Bună ziua, Domnule Artist” – Prietenia dintre Luchian şi Toniţa, în cadrul acestui atelier cei 20 de copii au fost iniţiaţi în tehnci de natură moartă.
În aceste două zile, copiii au vizitat muzeul şi au participat la activitaţile atelierelor de creaţie din cadrul acestuia.
Aceaste acţiuni sunt premergătoare unei tabere de creaţie organizate de FUNDAŢIA DAN VOICULESCU PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI. Tabăra se va desfaşura în perioada 9-15 septembrie 2007 în Grecia şi are ca scop vizitarea unor situri arheologice şi mănăstiri, pentru ca ulterior copiii să-şi creeze propriul site cu lucrările lor.
Astfel se doreşte încurajarea şi motivarea tinerilor artişti şi participarea activă în cadrul Clubului de Excelenţă „Dan Voiculescu” în care să poată să-şi împartăşească reciproc din experienţele şi acumulările individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *