Examen Cambridge Michigan Language Assessments

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partener Center for international Training and Examinations (CITE) și American European Alliance for Education (AEAfE), găzduiește în data de 23 mai 2015 desfășurarea examenului internațional de competențe lingvistice ECCE  nivel B2, dezvoltat de Cambridge Michigan Language Assessment (CaMLA). Acest examen de renume internațional este multiple choice și este recunoscut de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice ca echivalând atât cu proba C din cadrul examenului de Bacalaureat, cât și cu testul de admitere în clasa a IX-a, la clasele cu program bilingv – engleză.

Examenul internațional de competențe lingvistice ECCE dezvoltat de Cambridge Michigan Language Assessments este un test standardizat de limbă engleză care atestă nivelul B2 de cunoaștere a limbii, conform Cadrului European Comun de Referință, testează toate cele patru abilități (ascultare, vorbire, citire și scriere – listening, speaking, reading, writing) și are valabilitate nelimitată (lifetime validity). Așadar, acest examen se adresează atât elevilor, cât și și adulților care doresc să obțină o certificare internațională a cunoștințelor de limbă engleză.

IMPORTANT! Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să susțină acest examen, Fundația Dan Voiculescu, împreună cu partenerii naționali și internaționali, organizează în data de 9 mai 2015, ora 14.30, o simulare gratuită a examenului Cambridge Michigan ECCE

Atât simularea, cât și examenul vor avea loc la sediul Fundației Dan Voiculescu din Strada Rafiei, nr. 1, sector 5, București.

Detalii înscriere examen internațional Cambridge Michigan Language Assessment – ECCE:

1. Descărcați formularul de înscriere accesând link-ul alăturat (click AICI pt formular) și completați-l cu litere de tipar (la School information scrieți numele și adresa școlii la care învățați în mod curent; la Teacher’s name treceți numele profesorului de la clasă; în partea dreaptă, completați datele solicitate, precum și semnătura părintelui/ tutorelui; la dată treceți data în care ați completat formularul de înscriere);
2. Transmiteți formularul de înscriere împreună cu o copie a Cărții de Identitate/ pașaport (sau orice alt document cu fotografie) la adresa de e-mail [email protected] cu subiectul Înscriere Cambridge Michigan ECCE – Fundația Dan Voiculescu;
Termen limită de acceptare a înscrierilor: 15 mai 2015
3. Taxa de înscriere: 123 euro (547 RON) – În urma transmiterii înscrierii, vi se vor transmite pe e-mail detaliile de plată.

Detalii examen internațional Cambridge Michigan Language Assessment – ECCE:

·        Ministerul Educației și Cercetării Științifice recunoaște și echivalează examenul cu recunoaștere internațională ECCE, cu proba C din cadrul bacalaureatului cât și cu testul de limba modernă susținut în vederea admiterii în învățământul liceal de stat, la clasele cu program bilingv, conform  Metodologiei de recunoaștere și echivalare, anexa la OM nr. 5219/2010, cu modificările și completările ulterioare aprobate prin OM nr. 4436/2014.

·         Are valabilitate nelimitată (life-time validity);

·         Are o structură simplă și abordabilă – tip grilă (multiple – choice) –  oferă candidaților un confort psihologic (am de unde alege), care duce la diminuarea stresului din timpul examenului, ceea ce înseamnă că se vor concentra mult mai bine.

·         Testează competențele lingvistice într-un context real (real life language), cu care candidații se pot întâlni în viața de zi-cu-zi;

·         Testează toate cele 4 skill-uri: listening, reading, writing și speaking.

·         Nu testează literatură.

Ce înseamnă nivelul B2?
O persoană ajunsă la acest nivel de cunoștințe în limba engleză dobândește următoarele abilități:
  • Poate să înțeleagă conținutul esențial al subiectelor concrete sau abstracte într-un text complex, inclusiv o discuție tehnică în specialitatea sa;
  • Poate să comunice cu un grad de fluență și de spontaneitate care fac posibile interacțiunile simple cu vorbitori nativi, fără mari dificultăți;
  • Poate să producă texte clare și destul de detaliate despre o gamă largă de subiecte;
  • Poate să emită păreri și să susțină puncte de vedere asupra unor subiecte de actualitate, expunând avantajele și dezavantajele diferitelor posibilități.
(Consiliul Europei, 2001:24)

Pentru a afla mai multe despre formatul examenului, vă rugăm să accesați link-urile de mai jos:
ECCE – structură – click AICI
Examenele Cambridge Michigan Language Assessment (CaMLA) sunt administrate în România de Center for International Training and Examinations (CITE), partener local al American European Alliance for Education (AEAfE).