Euroinvent 2018

Marele premiu EUROINVENT, o bursă în valoare de 10.000 lei, oferită de Fundația Dan Voiculescu prin intermediul Senatului Științific, a fost câștigat de doamna Mihaela Petric, reprezentant al Institutului de Chimie din Timișoara al Academiei Române.  Doamna Petric a aplicat în concurs cu proiectul „ New aggregation-induced emission phosphorus clathrates as promissing sensing systems for selective detection of volatile organic compounds”.  Proiectul de cercetare propune utilizarea unor noi compuși fluorescenți din clasa iminofosforanilor în industria farmaceutică, în special în dezvoltarea medicamentelor anti-cancer. Acești compuși pot fi utilizați ca markeri datorită proprietăților lor luminiscente și a activității lor biologice.

Imagini de la eveniment:

 

EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est va primi inventatori și cercetatori din toata lumea, în perioada 17-19 mai 2018, la Palatul Culturii din Iași.

Salonul promovează creativitatea românească în context European prin expunerea contribuțiilor școlilor consacrate de educație și cercetare de nivel academic, dar și a inventatorilor individuali. Vor fi expuse peste 400 de creatii din peste 20 de tari.

Fotografii: Dan Marinescu/FDV

Pentru al treilea an consecutiv, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va oferi 10.000 de lei câstigatorului Marelui Premiu Euroinvent. 

Evenimentul se desfasoara sub egida IFIA – International Federation of Inventors Associations si WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations si este organizat de Forumul Inventatorilor Români, Centrul de Informare Europe Direct Iasi, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

Termeni și condiții de acordare a premiului

Aplicațiile sunt deschise pentru invenții și inovații din următoarele domenii: medicină, agricultură, ecologie.

Persoana care obține premiul  se obligă:

  • să completeze și să prezinte toate documentele necesare pentru acordarea premiului
  • să utilizeze premiul pentru aducerea de îmbunătățiri inovației pentru care acesta a fost acordat
  • să promoveze premiul obținut și fundația prin mijloace proprii
  • să acorde Fundației dreptul de first-refusal în ceea ce privește producerea produsului în serie și comercializarea acestuia

Valoarea totală a premiului este de 10.000 lei, oferit în tranșe egale timp de 10 luni.

Suma care face obiectul prezentului premiu se plătește în contul beneficiarului cu retinerea impozitelor aferente, conform codului fiscal în vigoare.

Criteriile care vor sta la baza evaluării propunerilor sunt: noutatea și specificul produsului, aplicabilitatea acestuia în viața de zi cu zi, gradul de utilitate şi posibilitatea de comercializare şi realizare în serie.

Comisia de evaluare a aplicațiilor este constituită din reprezentați ai Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu și ai Euroinvent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *