Activități în Grădina Valorilor Românești

În cadrul proiectului cultural-educațional “Grădina Valorilor Românești”  Fundația Dan Voiculescu derulează zilnic, pe toată perioada verii, un program de vacanță pentru copii și tineri din care fac parte activități alternative de petrecere a timpului liber.

Amenajat în 2010 sub forma unui complex statuar, format din 76 de busturi ale “românilor esenţiali”, acest colț de natură va găzdui și în vară acestui an: cursuri de limba engleză, pictură și istoria artei, scenografie, artă fotografică, scriere creativă, handmade, ateliere de creație, expoziții, concursuri și multe altele. În weekend, în Grădina Valorilor Românești copiii vor participa la spectacole cu teatru de păpuşi, magie, dansuri şi muzică. Toate se întâmplă în parcul care se transformă pe parcursul verii în «grădina copiilor».

Iar dupa-amiază, două zile pe săptămâna, până la sfârșitul verii, tinerii vor găsi în acest spațiu workshopuri și traninguri destinate lor, care au ca scop dezvoltarea personală șfi completarea  cunoștințelor teoretice.

Astfel, zi de zi, până la sfârșitul verii, copiii şi tinerii se vor bucura, vor învăţa și vor interacționa în apropierea celor 76 de “români esențiali”, personalităţi semnificative ale istoriei şi culturii naţionale ale căror busturi formează complexul statuar intitulat “Grădina Valorilor Românești”.

Accesul la toate activităţile din Grădina Valorilor Românești este gratuit.

Și tot în Grădina Valorilor Românești, pe aleile dedicate scriitorilor, muzicienilor, politicienilor și oamenilor de știință, sau pe o banca sub teiul lui Eminescu, cei care iubesc lectura pot deschide una dintre cărțile bibliotecii amenajate de Fundația Dan Voiculescu, dotată cu sprijinul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Jurnalului Naţional, Grupului Editorial RAO, centrului de carte străină Fischer International şi al Editurii Litera.

Deschisă pe toată perioada verii, cei care vor dori să profite de liniştea şi solemnitatea acestui parc vor putea citi cărţile de referință ale culturii naţionale, enciclopedii și cărți pentru copii, de la biblioteca din parc.

Parcul beneficiază și de un sistem audio cu muzica ambientală, unde trecătorii pot asculta lucrări ale marilor compozitori romani, precum George Enescu sau Ciprian Porumbescu.

Mai multe detalii despre programul activităţilor din această vară sau informaţii despre înscriere, pot fi obţinute la numărul de telefon: 031 425.58.82.

Lista activităților din Grădina Valorilor Românești

La începutul fiecărei săptămâni, pe site-ul fundației va fi anunțat programul complet activităților.