Donează o carte, creează o bibliotecă

Campania „Donează o carte, creează o bibliotecă” s-a încheiat în comuna Costache Negri din județul Galați, unde peste 2.000 de volume  de carte au ajuns la biblioteca Școlii Gimnaziale „Costache Negri”.

În luna septembrie a anului 2013, inundațiile care au distrus sute de proprietăți în județul Galați au dus la pierderea fondului de carte, format din 10.000 de volume, al Școlii Gimnaziale „Costache Negri”. Cele mai importante volume, care se aflau în rafturile rapid accesibile copiilor și profesorilor s-au pierdut, apa ajungând la 1,5 metri, numai un sfert din fond putând fi salvat.

Ca urmare a solicitării venite din partea autorităților din comuna Costache Negri, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a inițiat și demarat campania „Donează o carte, creeaza o bibliotecă”. Prin intermediul acestei campanii, pe parcursul lunii decembrie, într-un stand special amenajat în Mall Plaza România, fiecare vizitator al mall-ului sau participant la evenimentele realizate de fundației a putut dona cărți.

Literatură română, manuale sau cărți istorice, literatură universală sau cărți de specialitate, în total peste 1.500 de volume vor forma de acum încolo biblioteca celor 300 de elevi ai școlii gălățene „Costache Negri”.

Imagini de la eveniment:

Fotografii Dan Marinescu/FDVDR

Tags: , , , , ,

1 Response to " Donează o carte, creează o bibliotecă "

1. Alina B. says:

Ne bucuram foarte mult pentru toti copii care pot citi. Si noi suntem in aceasi suferinta. Desi nu am suferit asa calamitati suferim de foame. Elevilor din scoala noastra le este foame de citit si nu avem ce sa le oferim. Cautam solutii si cerem ajutor.
    scoala gimnaziala Petru Musat Siret judetul Suceava