Elevi și profesori de la Școala FDVDR, la Conferința Europeană pentru Educație

Educație

Elevi și profesori de la Școala FDVDR, la Conferința Europeană pentru Educație

Sute de persoane, din 27 de ţări, s-au conectat online pentru a face schimb de informaţii şi sfaturi legate de cele mai bune practici în materie de inteligență socio-emoțională în domeniul educațional, la cea mai importantă conferinţă din Europa. În ţara noastră, conferinţa a fost susţinută de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Experți din Europa au prezentat rolul practicilor de inteligență socio-emoțională în domeniul educațional, studii de caz și exemple de bune practici în învățarea socio-emoțională.

Doi elevi de la Școala FDVDR, Andrei Babiciu și Olivia Popescu, alături de profesorul lor, Larisa Sohorca, au avut ocazia să participe și la conferinţa internaţională şi să expună tuturor experienţa câştigată în cadrul cursului de Growth Mindset.

O dată pe săptămână, timp de o oră, elevi din toată ţara se reunesc, de aproximativ un an, în mediul online, pentru a învăţa că, atunci când depun efort, cer feedback, lucrează cu strategii bune, perseverează în fața obstacolelor. Larisa este profesorul coordonator al acestui curs, organizat la Școala FDVDR. Ea a fost invitată ca speaker, să prezinte proiectul în cadrul Conferinței Europene pentru Educație.

O schimbare reală în educație

”Conferința a fost organizată de Six Seconds, cea mai mare organizaţie dedicată studiului inteligenţei emoţionale atât în educaţie cât şi în mediul de business, iar scopul acestei conferinţe a fost acela de a aduce practici bune din mai multe ţări din Europa”, a declarat Larisa Sohorca.

Învățarea socio-emotionala (SEL) oferă contextul de care este nevoie pentru a produce o schimbare reală în educație. Acest tip de educație are un impact benefic nu doar în managementul clasei și în calitatea învățării, ci pe parcursul întregii vieți.

Conferința Europeană pentru Educație are loc în fiecare an și este dedicată profesorilor, educatorilor, specialiștilor în educație, reprezentanților autorităților de profil, dar si părinților și tuturor celor interesați de dezvoltarea inteligenței emoționale în domeniul educațional.

Despre Larisa Sohorca

Larisa este fondatorul Walnut Wisdom, un centru global de învățare. În prezent, cu sediul în România, ea lucrează cu organizații din Dubai și Londra în domeniul afacerilor, unde pune în practică inteligența emoțională la nivel individual, de echipă și organizațional.

Larisa lucrează cu instituții și fundații din România pentru a integra învățarea socială și emoțională în programa școlară, printr-o abordare sistemică. Ea este un practicant avansat de EQ, evaluator, facilitator și este partener cu Six Seconds din 2013. Deține, de asemenea, un Master în Coaching și Schimbare Comportamentală de la Henley Business School din Marea Britanie. Crezul ei este: „Succesul nu este un concurs de popularitate!”

Conferința Europeană pentru Educație 6 Second poate fi urmărită pe canalul nostru de youtube, accesând link-ul de mai jos: