Dezbate România – ediţia a VIII-a

dezbate romania

Retorica atent cultivată, argumentaţia bine organizată și construcţia logică au fost intrumentele cu ajutorul cărora dezbaterea s-a transformat dintr-o simplă expresie a divergenţei într-o artă a argumentaţiei.

Organizat sub forma unui concurs, „Dezbate România” încurajează gândirea critică, capacitatea de argumentare și prezentare în rândul studenţilor. Prin intermediul acestui concurs, Fundația Dan Voiculescu şi-a propus să creeze un cadru în care vocile tinere să îşi poată exprima inteligenţa, creativitatea şi viziunea.

Plecând de la situații din viața de zi cu zi, de la probleme care vizează în special tinerii, dezbaterile propuse încearcă să promoveze o cultură a dialogului. Astfel, “Dezbate România” promovează dezbaterile dinamice, într-un cadru non-formal, unde argumentele clare sunt îmbinate cu un discurs convingător. Accentul pus pe modul de susținere al argumentelor, pe spontaneitate și pe creativitate, oferă participanților posibilitatea de a-și dezvolta propriul stil în arta dezbaterilor.

În perioada noiembrie 2017 – februarie 2018  va avea loc cea de-a opta ediție a concursului “Dezbate România”. Aceasta se va desfășura sub forma unei serii de dezbateri, la care vor participa studenţi, cu vârsta maximă de 30 ani, din cadrul facultatilor Academiei de Studii Economice. În cadrul fiecărei dezbateri vor exista două echipe, una afirmatoare şi una negatoare care, în funcție de calitatea lor, vor argumenta în sprijinul sau împotriva ipotezei propuse spre dezbatere

Fotografii: Dan Marinescu/FDV

PREMII

Toți participanții vor primi diplome și premii din partea Fundației Dan Voiculescu și a partenerilor concursului.

Echipa  câștigătoare va fi rasplătită cu un premiu de 1.000 de euro.

Așa cum s-a întâmplat și la edițiile anterioare, și în cadrul acestei ediții membrii juriului își rezervă dreptul de a acorda premii speciale concurenților care se vor remarca.

Pentru informații legate de derularea dezbaterilor, de criteriile de evaluare, vă rugăm să consultați regulamentul de desfășurare al concursului și regulile de desfăşurare a unei dezbateri.

REGULI DE DESFĂȘURARE DEZBATERE

“DEZBATE ROMÂNIA ” este un proiect iniţiat și susținut de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Academia de Studii Economice, Fischer International si Editura Litera.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *