Cursuri 2017-2018

Toamna acestui an aduce o nouă șansă pentru copiii și tinerii interesați de propria dezvoltare și educație, printr-o nouă ediție a cursurilor demarate în cadrul Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Prin acest proiect ambițios și, deja, reprezentativ pentru exemplificarea obiectivelor educaționale ale Fundației, se dorește îmbunătățirea și completarea nivelului de cunoaștere și de educație al participanților. Investind în educație, investim în viitor și în generații de tineri care vor avea un acces mai mare la cultură, la înțelegerea informațiilor, formându-și gândirea critică, imaginația și asimilând noutatea mult mai ușor, decât într-un cadrul formal.

Pe această cale, încă din 2007 – anul inaugurării Clubului de Excelență – peste 5000 de copii au beneficiat de îndrumare de specialitate și de o ofertă educațională elaborată pentru a răspunde, în mod special, nevoilor de învățare actuale ale participanților, printr-o abordare alternativă și interactivă a materiilor și printr-o formă inedită de prezentare.

Cursurile urmăresc dezvoltarea abilităților copiilor și tinerilor în diferite domenii de activitate, încurajând performanța și explorarea potențialului maxim al fiecărui participant.

Venind în completarea educației școlare clasice, cursurile organizate în cadrul Clubului de Excelență se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani și le oferă acestora o perspectivă modernă, adaptată vârstei, personalității și procesului de asimilare a informației a fiecărui participant.

Anul educațional 2017-2018 va fi unul diversificat în ceea ce privește oferta educațională, în program regăsindu-se cursuri de:

 

Abordarea alternativă a materiilor de studiu, în oferta educațională a Clubului de Excelență, se face la toate nivelurile necesare, astfel încât participanților să nu le lipsească nimic. Aceștia beneficiază, în mod gratuit, de: materiale educaționale, albume, enciclopedii în domeniile lor de interes și de o implicare totală din partea profesorilor coordonatori.

De-a lungul anilor, cursurile susținute în cadrul Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României au motivat elevii să dea tot ce au mai bun și să atingă performanțe, care i-au ajutat să facă un pas important în educația lor, la final de liceu.

Datorită cursurilor Clubului de Excelență și abordării alternative a materiilor, mulți dintre participanți au reușit să obțină rezultate deosebite la concursuri și chiar la examene de admitere la facultăți de arte, teatru, grafică, muzică și nu numai, din țară și din străinătate.

ETAPELE DE SELECTIE

11 septembrie – 08 octombrie 2017 – perioada de înscrieri
10 – 22 octombrie – perioada de testări
23 – 29  octombrie – afișarea grupelor 
30 octombrie – începerea cursurilor
Copiii care au participat în anii trecuți la cursurile organizate de Fundația Dan Voiculescu, vor relua procedura de înscriere din acest an, urmând să participe împreună cu cei noi înscriși, la toate testările și evaluările necesare în cadrul acestui program. Doritorii se pot înscrie la trei cursuri, dar pot participa doar la două dintre ele, la alegere. Copiii care au susținut examenul de competență lingvistică Cambridge și au obținut calificativul admis, de la nivelul Flyers in sus  (in afara de Starters si Movers) NU vor mai susține testarea necesara înscrierii la cursuri.
Cursurile vor începe pe data de 30 octombrie 2017 și se vor desfășura la sediul Fundației Dan Voiculescu din strada Cronicarilor, nr. 2, sector 1, Bucuresti. Cei selectați pentru a participa la cursuri, vor depune la sediul fundației, în termen de o săptămână de la data afișării rezultatelor, un dosar cu următoarele documente: copie certificat naștere/CI, copii diplome, CV, situație școlară, recomandări din partea profesorilor de specialitate. Mai multe detalii despre selecție puteți obține la numarul de telefon 031.425.58.83 sau la adresa de e-mail: office@fundatiadanvoiculescu.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *