Curs gratuit de scriere proiecte europene de mobilitate individuală

Nou! Curs Introductiv – ”Scrierea Proiectelor Europene K1 – Youth Exchange

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează un curs gratuit pentru scrierea proiectelor europene de mobilitate individuală: ”Cum să pregătești un proiect European Ka1- Youth Exchange”.

Programul este împărțit în 10 cursuri introductive, în care participanții vor învăța cum să scrie un proiect de mobilitate. La finalul cursurilor, aceștia vor primi o diplomă din partea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Cursurile se desfășoară în perioada 23 iulie – 24 septembrie, în fiecare zi de luni a săptămânii, între orele 18:00 – 19:00.

Au fost invitați să participe profesori, membrii ai unor asociații de tineret, ONG-uri sau persoane interesate în dezvoltarea unor proiecte cu finanțare europeană de tipul Ka1-Youth Exchange.

ATENȚIE! Înscrierea la cursul introductiv ”Scrierea Proiectelor Europene K1 – Youth Exchange” presupune participarea la toate cele 10 cursuri, nefiind posibilă o participare selectivă!

 

Ce beneficii obțin participanții la curs?

  • vor învăța care este structura unui astfel de proiect
  • vor învăța cum să pregătească proiecte
  • vor învăța cum și unde să acceseze informații necesare elaborării și scrierii unui proiect
  • vor afla cum pot găsi organizații partenere din afara țării
  • vor dezvolta rețele pentru proiecte de viitor, intercționând cu tineri din România și din afara țării

 

Proiecte Ka1 – Youth Exchange: Ștefan Tudor: ”Comunitatea capătă substanță și un sens bine definit

Proiectele Ka1 sunt acele proiecte prin care se realizează activități care implică parteneri din mai multe țări trans-naționale. Practic se realizează un schimb de experiență centrată pe tipul de educație non-formală, adresate unui grup de tineri din țară și din afara țării.

Pregătirea unui astfel de proiect aduce împreună un grup de tineri români și/sau din alte țări ale lumii, care vor discuta teme de importanță europeană (mediu, antreprenoriat, incluziune socială, sănătate, sport, educație și altele).

Cei care învață să pregătească acest tip de proiecte, pot veni cu idei de activități noi în comunitățile din care provin și pot contribui la îmbunătățirea spațiului civic și a coeziunii sociale.

Comunitatea capătă substanță și un sens bine definit prin implementarea unor astfel de proiecte europene, iar oamenii reușesc să aducă un efect pozitiv în comunitate. Prin regimul de gratuitate al cursului susținem în esență spiritul care a stat la baza acestor proiecte europene încă de la început” – Ștefan Tudor, coordonatorul proiectului.

Dincolo de rigurozitatea metodicii intervine creativitatea cu care se pot construi și implementa astfel de proiecte, care necesită o atenție sporită și sensibilitatea globală, vis a vis de societatea civilă europeană, în ansamblul ei cu caracter transnațional.

Proiectele de tip KA1 au limitele lor, instituțional vorbind firește, dar avantajele sunt nenumărate dacă ne raportăm direct la impactul pe care acestea îl pot avea în comunități. Acest spirit guvernează întregul curs, prin aplecarea deopotrivă către proceduri și rațiuni administrative, dublate de creativitate și imaginație.

Cursurile sunt susținute de Stefan Tudor, coordonator proiecte pentru tineri.

Loc desfășurare: sediul FDVDR din Str. Cronicarilor, nr. 2, sector 1, București

Pentru înscriere vă rugăm să ne transmiteți un e-mail la adresa: stefan.tudor@fundatiadanvoiculescu.ro.

NUMARUL DE LOCURI ESTE LIMITAT

(1) Comentarii

  • Ionescu Cristina 28 august 2018 @ 6:40

    Orice profesor din sistemul de invatamant public sau privat ar trebui sa cunoasca modalitatea de elaborare al unui proiect cu finantare europeana. Avem atatea carente in sistem incat orice ajutor este binevenit. Trebuie doar sa vrem sa cerem si sa stim cum. Va doresc succes, si mi-as dori sa invat cat mai multe detalii ale modului de realizare al proiectelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *