Curs gratuit de scriere proiecte europene

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vă invită la un curs  gratuit de scriere proiecte Erasmus+,  Ka1-Youth Exchange. Persoanele vizate sunt membri asociațiilor de tineret, ONG-uri sau persoane interesate în dezvoltarea de proiecte cu finanțare europenă.

Descriere proiect:

Proiectele Ka1 implica organizarea unui schimb de experiență, între 3 si 21 de zile, cu o structură determinată de activitați centrate pe tipul de educație non-formală, adresate unui grup de tineri din țară și din afara țării.

Pregătirea unui astfel de proiect aduce împreună un grup de tineri romani și/sau din alte țări ale lumii, care vor discuta teme de importanță europeană (mediu, antreprenoriat, incluziune socială, sănătate, sport, educație și altele). Cei care învață să pregătească acest tip de proiecte, pot veni cu idei și activități noi în comunitățile din care provin și pot contribui la îmbunătățirea spațiului civic.

Vor exista limite de buget,  o structura axată pe metodologii non-formale de educație, întregul concept având rolul de a scoate din zona de confort persoanele care ar dori să se implice în scrierea unor astfel de proiecte și de a le solicita într-un mod interactiv, prin găsirea unor soluții  potrivite tipului de proiect pe care și-l doresc.

Dead-line aplicare pentru proiecte Europene: 4 Octombrie 2018 (inceputul cursului 23 Iulie)

Imagini de la eveniment:

Fotografii: Dan Marinescu/FDV

Ce beneficii obțin participanții la curs?

– vor învăța care este structura unui astfel de proiect

– vor învăța cum să pregătească proiecte

– vor învăța cum și unde să acceseze informațiile necesare elaborarii și scrierii unui proiect

– vor afla cum pot gasi organizații partenere din afara țării

– vor dezvolta rețele pentru proiecte de viitor, interacționând cu tineri din țară și din afară

Modul de desfășurare: Proiectul implică 10 cursuri introductive pentru pregătirea unui proiect KA1 susținute de Stefan Tudor, coordonator proiecte pentru tineri.

Loc desfășurare: sediul fundației din Str. Cronicarilor, nr. 2, sector 1, București.

Data: 23 Iulie

Ora: 18.00 – 19:00

Pentru înscriere vă rugăm să ne transmiteți un e-mail la adresa: stefan.tudor@fundatiadanvoiculescu.ro.

NUMARUL DE LOCURI ESTE LIMITAT