Concursul școlar Aristotel

Concursul Aristotel face parte din programul Olimpiadele Creativității și este un concurs școlar gratuit, interdisciplinar, de cultură generală, logică, matematică, dar și de creativitate,  adresat elevilor din clasa pregătitoare, clasele primare (I-IV) și clasele gimnaziale (V-VIII).

Este al șaptelea an consecutiv în care Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează acest concurs în școlile din capitală, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.  Prin acest proiect Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României, dorește să descopere și să premieze elevii creativi, care au o inteligență logică și emoțională dezvoltată, dar și de a ajuta la dezvoltatea psiho-personală a copiilor cu vârste fragede.

Fotografii: Dan Marinescu/FDV

           Locul de desfășurare

Concursul va avea loc în cadrul unităților școlare din București, de care aparțin participanții, este complementar procesului de învățământ și se organizează în funcție de programul școlar al acestora.

            Înscrierea și participarea

Participarea la acest concurs este condiționată de înscriere. Atât înscrierea, cât și participarea sunt gratuite. Înscrierea în concurs va fi realizată de către reprezentantul instituției de învățământ, prin completarea formularului de mai jos. Pentru organizarea concursului într-o unitate școlară, este necesar un număr minim de 50 de elevi participanți. Se pot face înscrieri pe toată perioada desfășurării concursului. După înscriere, FDVDR va semna un contract de parteneriat cu instituția de învățământ în cadrul căreia va avea loc concursul, protocol în care vor fi stabiliți termenii colaborării. În vederea participării, instituția de învățământ se angajează să pună la dispoziția FDVDR acordul parental semnat de părinți, pentru fiecare copil participant la concurs, precum și sălile de desfășurare ale concursului.

            Desfășurarea concursului

Concursul se va desfășura lunar, în perioada noiembrie 2017 – iunie 2018, pe 5 categorii de vârstă:

– clasa pregătitoare;

– clasele I-II;

– clasele III-IV;

– clasele V-VI;

– clasele VII – VIII.

Data la care va avea loc concursul va fi stabilită de comun acord cu reprezentantul unității de învățământ unde se va organiza acesta.

Concursul va dura 1h pentru clasele pregătitoare și clasele I-IV, respectiv 1h30min pentru clasele V-VIII.

Fișele de concurs tipărite vor fi puse la dispoziție de către FDVDR și vor conține întrebări de cultură generală, logică, matematică, perspicacitate, adaptate pentru fiecare categorie de vârstă în parte. De asemenea, copiii își vor putea arăta originalitatea prin răspunsul la întrebarea de creativitate, care îî oferă fiecărui copil libertatea de a se exprima așa cum simte – prin desen, poezie, povești, etc.

 Premiile

Premiile acordate constau în materiale educaționale oferite de editura Litera. Câștigătorii locurilor I vor beneficia și de cursuri oferite de FDVDR și anume: matematică distractivă, citire rapidă, artă fotografică, arte vizuale, dezvoltare personală, engleză, franceză, educație muzicală, dezvoltare prin artă, etc.

            Se vor acorda următoarele premii:

            Clasa pregătitoare – 1 premiul I, 1 premiul II, 1 premiul III și 3 mențiuni;

            Clasa I – 1 premiul I, 1 premiul II, 1 premiul III și 3 mențiuni;

            Clasa a II-a – 1 premiul I, 1 premiul II, 1 premiul III și 3 mențiuni;

            Clasele a III-a și a IV-a – 2 premii I, 2 premii II, 2 premii III și 3 mențiuni;

            Clasele a V-a și a VI-a – 2 premii I, 2 premii II, 2 premii III și 3 mențiuni;

            Clasele aVII-a și a VIII-a – 2 premii I, 2 premii II, 2 premii III și 3 mențiuni;

Profesorii coordonatori care vor avea minim 15 elevi înscriși vor primi o adeverință, iar instituția de învățământ va primi o diplomă de excelență din partea FDVDR.

Regulamentul concursului este disponibil aici.

Pentru detalii ne puteți contacta la numărul de telefon 031.425.58.83 sau prin email la adresa: aristotel@fundatiadanvoiculescu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *