Concursul ”Aristotel” la Școala 280

În timp ce primele premii au plecat spre cei care au obținut rezultate excepționale la Concursul Național Interdisciplinar Aristotel, elevii Școlii Gimnaziale 280 din București și-au testat astăzi cunoștințele de cultură generală, logică și matematică. Aproape 1000 de elevi din ciclul primar au participat la o nouă etapă a Concursului Național Interdisciplinar ”Aristotel”, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

A fost o experiență plăcută pentru copii deoarece au putut să își folosească toate cunoștințele învățate până acum, într-o singură probă, având libertatea de a se exprima, într-un mod cât mai creativ. Probele de concurs au fost bazate pe logică, matematică şi creativitate, pentru a le permite elevilor să își utilizeze abilitățile înalte de gândire și să le stimuleze capacitățile lor dincolo de nivelul obișuit.

Fotografii: Dan Marinescu/FDV

Concursul Aristotel le oferă șansa copiilor să își afirme individualitatea, dar, în același timp, să își descopere și să își dezvolte potențialul uriaș. Astfel, copiii cu IQ superior au șansa să își testeze potențialul, putând astfel, să ia decizii bine fundamentate în viitor, pe competențele și abilitățile lor cu cel mai înalt grad de performanță.

De la an la an, numărul copiilor care participă la concursul organizat de Fundația Dan Voiculescu a crescut, implicând un număr din ce în ce mai mare de școli din București și din țară, într-o experiență care a devenit, de-a lungul timpului, un reper în planul educațional al copiilor și dascălilor. Până acum, peste 14.000 de elevi au participat la concursul Aristotel.

Concursul Aristotel răspunde unei problematici care începe să se impună, încet, încet și în sistemul nostru de învățământ, copiii fiind puși în situația de a formula o opinie și de a o susține prin argumente personale, originale. Dezvoltarea acestor competențe îi vor ajuta pe copii să își formeze o gândire critică, să aibă capacitate de analiză și să își manifeste liber imaginația.

Rezultatele obținute în ultimii ani la concursul Aristotel ne indică o nevoie din ce în ce mai mare de susținere și încurajare a copiilor capabili de performanțe ridicate, începând cu juniorii clasei pregătitoare, până la elevii din clasa a VIII-a. Doar anul trecut, în urma participării la Concursul Aristotel, peste 1.000 de copii cu capacități intelectuale și aptitudini deosebite, din peste 30 de școli din toată țara, au fost premiați.

Concursul face parte din programul ”OLIMPIADELE CREATIVITĂȚII”, un program specializat în dezvoltarea potențialului copiilor supradotați și este înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale (CAEM) organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

 

 

 

 

(2) Comments

  • Popica Daniela 30 martie 2019 @ 5:15

    La concursul Aristotel pot participa si copii din jud Vaslui si cum?

    • Stefan Carmen 2 aprilie 2019 @ 11:03

      Deocamdata, acest concurs se desfasoara doar in Bucuresti si in localitatile invecinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *