Comisia Europeană a lansat un nou concurs

Tinerii regizori din Uniunea Europeană au șansa să-și vadă propriile lor povești #EUandME transpuse direct pe marele ecran.

Conform organizatorilor, pentru a se înscrie la acest concurs, participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, reședința în Uniunea Europeană și să fie pasionați de domeniul regiei și cinemtografiei. Fiecare înscriere trebuie făcută individual.

Tinerii interesați trebuie să prezinte o idee pentru un scurt-metraj despre o poveste legată de impactul pe care UE îl are asupra vieții cotidiene a cetățenilor săi. Înscrierile se pot face până pe 31 octombrie prin completarea formularului de înregistrare online.

Aplicația trebuie să conțină un sinopsis al fimului, un scurt clip filmat cu telefonul mobil în care să explice conceptul dar și motivația lor (ambele în limbile română și engleză), dar și un link spre un scurt-metraj pe care l-au realizat în ultimii 5 ani.

Juriul va face câte două nominalizări pentru fiecare din cele cinci categorii: mobilitate, sustenabilitate, abilități & afaceri, digital, drepturi. Începând din ianuarie 2019, publicul își va putea vota online online. Cei cinci câștigători vor primi câte un grant în valoare de 7.500 euro pentru a-și transpune ideile pe peliculă până la data de 30.04.2019, urmând ca în iunie 2019 să aibă loc o festivitate de premiere.

Campania #EUandME se adresează cu precădere tinerilor, fiind derulată în cele 28 de state membre UE, pe o perioadă de 18 luni. Prin aceste inițiative, precum producția și difuzarea unor filme de scurt-metraje, sunt promovate oportunitățile de care pot beneficia cetățenii UE pentru a-și atinge potențialul și a-și lărgi orizonturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *