Bursa SAB – Propulsăm Viitorul, ediția a IV-a

Câștigătorul celei de-a patra ediții a concursului de idei inovative pentru industria automobilelor, Bursa SAB –  ”Propulsăm viitorul”, inventatorul Gigi Maier, a surprins publicul național și european cu noua sa invenție: o bicicletă electrică din lemn, cu un design unic, vintage, lucrată în întregime manual. Invenția sa a câștigat premiul de 5.000 de lei oferit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Salonul Auto București, în cadrul celei de-a patra ediţie a concursului, Bursa SAB – ”Propulsăm viitorul”, care a avut loc la centrul expozițional Romexpo, în perioada 10-13 mai 2018.

Fotografii: Dan Marinescu/FDV

Cercetarea stiințifică în România are nevoie de sprijin constant și coerent pentru a produce inovații. Capitalul uman intelectual reprezintă o prioritate pentru dezvoltarea României și pentru promovarea calitativă a cercetării și a mediului inovator românesc.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Salonul Auto București lansează cea a patra ediţie a concursului de idei inovative pentru industria automobilelor, Bursa SAB – ”Propulsăm viitorul” al cărei premiu este de 5.000 lei, care va avea loc la centrul expozițional Romexpo, în perioada 10-13 mai. Bursa oferită de SAB în parteneriat cu FDVDR sprijină inventatorii români, care promovează în esență România, prin invențiile lor.

Cea mai relevantă și impresionantă inovație din domeniul auto va fi premiată în cadrul Salonului Auto București&Accesorii, ediţia a XVI-a, cel mai reprezentativ eveniment dedicat industriei auto din România.

Tema ediţiei din acest an este “Mobilitatea electrică” iar cei interesaţi să participe în concurs sunt invitaţi să trimită pe adresa de e-mail: office@fundatiadanvoiculescu.ro, ideea/conceptul lor pentru această temă, însoţită de un CV și o scrisoare de intenție care să cuprindă motivația participării.

Criteriile care vor sta la baza evaluării propunerilor sunt: noutatea și specificul produsului, aplicabilitatea acestuia în viața de zi cu zi, gradul de utilitate şi posibilitatea de comercializare şi realizare în serie.

Evaluarea aplicaţiilor va fi facută de către o comisie formată din trei membri, experți din domeniul auto.  Înscrierile pentru Bursa SAB – „Propulsăm viitorul” se fac până pe data de 09.05.2018, iar câştigătorul va fi anunţat pe 13 mai în cadrul unei ceremonii speciale.

Fotografii: Dan Marinescu/FDV

Câstigătorii edițiilor anteriore: Albert Suvac, Andrei Marin și Valentin Căpătan asigură prestigiul acestei burse care are menirea de a promova și sprijini inventatorii români și creațiile lor din industria auto.

Aflat la 25 de ani de la prima defăşurare, Salonul Auto Bucuresti & Accesorii reprezintă evenimentul de referinţă al pieţei auto românesti, în cadrul căruia sunt prezentate ultimele noutăţi şi premiere dedicate segmentului auto şi al accesoriilor, şi susţinut de Asociația Constructorilor de Automobile din România.

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *