Autorul cursurilor National Geographic Learning’s Life vine la București, pe 23 martie!

JOHN HUGHES este speaker la Conferința  National Geogrpahic Learning Day, Ediția I.

Autor de materiale educaționale și cărți de specialitate de limba engleză și specialist în pregătirea profesorilor ELT, John Hughes a fost premiat cu multiple distincții internaționale, în domeniul educației. Cu peste 30 de cărți publicate, cea mai cunoscută serie de cursuri a sa este National Geogrpahic Learning Life. El este, de asemenea, coautor al celei mai noi ediții English World, cea de-a treia. În calitate de instructor de profesori, a condus cursuri, ateliere de lucru și prezentări de conferințe în peste 40 de țări. Specializarea sa principală este dezvoltarea de materiale educative și diminuarea decalajului dintre teorie și practică. Încă mai predă și dezvoltă propriile materiale cu studenții de la Oxford.

În cadrul primei Conferințe  National Geogrpahic Learning Day, John Hughes va susține două prezentări:

 ”Faceți gândirea critică parte din cursurile de predare”

Termenul de gândire critică are multe definiții și este adesea văzut ca ceva îndepărtat și deconectat de la sala de clasă, unde au loc cursuri în fiecare zi. În acest atelier, vom explora și vom inversa această percepție. Participanții vor învăța ce înseamnă gândirea critică în contextul predării limbii engleze și motivele pentru care echilibrarea gândirii la nivel mental inferior și superior pot ajuta în dezvoltarea tinerilor, în context educativ. Vom vedea cum gândirea critică poate deveni o parte integrantă a predării noastre, ceea ce duce la planificarea eficientă a lecțiilor, la motivarea activităților care au loc în clasă și la studenți care vor face studiu individual. Participanții vor dobândi tehnici și activități practice din noua carte a profesorului, de dezvoltare de gândire critică în ELT, utilizând exemple din cartea Life, Second Edition.

”Personalizarea impersonalului”

Personalizarea în sala de clasă reprezintă o modalitate eficientă de a valorifica diversitatea bogată a cunoștințelor și experienței elevilor și studenților pentru a face studiul unei limbi străine memorabil. Cu toate acestea, aplicarea procesului de personalizare poate fi adesea destul de limitat. Uneori vom folosi doar personalizarea la începutul unei lecții, pentru a introduce subiectul sau pentru a exersa un limbaj într-un mod superficial. De asemenea, este ușor să fim prinși în capcana presupunerilor despre ceea ce studenții noștri sunt dispuși să discute. În această prezentare vom afla ce înseamnă cu adevărat personalizarea, motivația noastră pentru a o folosi și vom pune în aplicare câteva activități practice care ne vor ajuta să punem capăt decalajului dintre individ, limbă și restul lumii.

Conferința National Geographic Learning Day va avea loc sâmbătă 23 martie 2019, începând cu ora 10:00, la Hotel Sheraton din București și este organizată de Fischer International, în parteneriat educațional cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *