Primul Concurs ”ARISTOTEL” din anul educațional 2018-2019

Școala Gimnazială nr. 1 din Jilava este prima unitate de învățământ la care are loc Concursul Național Interdisciplinar ”ARISTOTEL”, organizat de peste 10 ani, de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Este primul concurs ”ARISTOTEL” din anul educațional 2018-2019. Participarea este gratuită!

Concursul ”ARISTOTEL” face parte din programul permanent ,,Olimpiadele Creativității” și se adresează elevilor începând de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. Este un concurs școlar interdisciplinar, complementar procesului de învățământ, accentul punându-se pe creativitatea şi cunoştinţele generale al elevilor.

Subiectele abordate sunt accesibile, oferindu-le copiilor libertatea de a se exprima într-un mod cât mai creativ. Probele de concurs sunt bazate pe logică, matematică şi imaginație și sunt concepute în așa fel încât să poată contribui la procesul descoperirii „talentelor ascunse” și a personalității creative.

Prin acest proiect Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, dorește să identifice și să premieze elevii creativi, care au inteligența logică și emoțională foarte dezvoltate, contribuind, în același timp, la dezvoltarea vocațională a copiilor cu vârste fragede.

Concursul ”ARISTOTEL” se desfășoară lunar și va avea loc în perioada noiembrie 2018 – iunie 2019. În fiecare lună o altă școală înscrisă va putea participa cu un număr minim de 50 de elevi. Unitățile de învățământ se pot înscrie pe toată perioada concursului și pot participa o singură dată într-un an educațional.

Premiile acordate constă în materiale educaționale oferite de editura Litera. Câștigătorii locurilor I vor beneficia de unul dintre cursurile oferite de Fundația Dan Voiculescu, la alegere, și de un modul de 4 cursuri de dezvoltare a potențialului de geniu prin gestionarea emoțiilor.

”ARISTOTEL” este o competiție de cultură generală, logică și matematică ce are ca scop încurajarea creativității și a gândirii logice. Organizat de Fundația Dan Voiculescu începând cu 2012, concursul a descoperit de-a lungul timpului copii deosebiți, care s-au făcut remarcați datorită unui mod diferit, nativ, de exprimare creativă și logică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *