Andrei Bidirliu

Are 19 ani și este campion mondial la telegrafie viteză.

Campionul mondial la telegrafie, Andrei Bidirliu se prezintă:

“Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu!”. Prin această frază, ce-i aparține unui fost domnitor român, îmi exprim hotărârea de a continuă să mă dezvolt personal și profesional și să nu renunț la pasiunea mea pentru telegrafie.

Încă din clasele mici am fost atras de culturile mondiale, de comunicare și de înțelegerea oamenilor. Trăiesc printre comunitățile de rromi, de țărani, oameni simpli de oraș sau persoane din înaltă societate și reușesc mereu să mă mulez perfect pe fiecare. În timp mi-am format propria politică, bazată de legile moralității și corectitudinii.

M-am dezvoltat mult în plan personal prin activitățile extra-curriculare numeroase în care m-am implicat. Practic Radiotelegrafia Viteză sau Codul Morse de la vârsta de 8 ani, am participat la multe competiții internaționale, 10 la număr, ceea ce mi-a facilitat accesul la politici, religii, valori culturale din diferite societăți care în final, m-au ajutat să-mi dezvolt competențele de comunicare în limbile engleză, germană, rusă și italiană. Datorită experientelor plăcute și neplăcute petrecute în acest interval am învățat să privesc din mai multe perspective viața și să transmit mai departe cunoștințele mele.

Am urcat mereu țara mea pe podium, dar mai ales am legat prietenii cu radioamatori din toate țările. Fiind perseverent și punând mult suflet în tot ceea ce am realizat, am ajuns să dobor recorduri la nivel național și să câștig numeroase medalii și cupe de aur. Astfel, am obținut medalia și certificatul de vicecampion european, precum și titlul de campion mondial la telegrafie.

Pe lângă codul Morse, debate-ul are o mare însemnătate pentru mine. Mi-am construit propriul stil, am învățat să-mi structurez cu acuratețe argumentele și să iau o poziție prietenoasă într-o dezbatere. Chiar de la primul concurs național am învins mai multe echipe. Deși nu aveam experiența am câștigat în fața unor campioni naționali și internaționali cu ani de experiență. Întors acasă am format în liceul meu, Liceul de Informatică “Grigore Moisil”, din Iași, propriul club de debate intitulat “Allegro Debate”. Pe lângă dorința de a dezbate și de a ține discursuri am dorit să atrag cât mai mulți susținători și să promovez tinere talente prin organizarea de competiții atât la nivelul liceului cât și la nivel național.

Cred în valori și în șansa lor de a schimba țara în care trăim. Apreciez talentul și munca altor copii și tineri iar din decembrie 2010, sunt mândru să fac parte dintr-un club de elita, Clubul de Excelență al Fundației Dan Voiculescu.

Din dorința de a-i ajuta pe ceilalti, am participat la multe acțiuni de voluntariat iar împreună cu câțiva prieteni am înființat chiar și un club “Interact Curtea Domnească”, în Iași. Ca voluntar am reușit să aduc multe zâmbete pe chipurile persoanelor aflate în dificultate , lucru care mi-a făcut mare placere. Sunt fericit când cei din jurul meu sunt fericiți. (Fericirea mea se datorează faptului că cei din jurul meu sunt fericiți).Campaniile de anti-discriminare la care am luat parte m-au făcut să înțeleg altfel lumea și pe cei din jurul meu. Am fost impresionat atunci când am descoperit comunitatea rroma prin dorința lor de a-și promova cultura, prin generozitate și muzică. În cadrul programului Job Shadow Day am intrat în contact cu radioul local unde mi-am exersat abilitățile de a comunica liber și de a mă face înțeles de toate categoriile de ascultători. Am obținut rezultate notabile la sporturi fizice și sporturi ale minții pe care le îmbin cu pasiunea mea pentru scris.

Am câștigat numeroase premii și la olimpiadele și concursurile școlare la diverse materii. Cel mai concludent este un premiul 2 obținut la faza națională a Festivalului Fejleu de creații originale cu o lucrare intitulată “EU în Europa de azi”, remarcată pentru “consistența ideatică”.

În continuare, îmi propun continui ceea ce am început, să particip la cât mai multe concursuri în domeniul telegrafiei și să iau de fiecare dată, cele mai mari premii.

CV Andrei Bidirliu

[oqeygallery id=127]