Start concursul ”OLIMPIADELE PREȘCOLARILOR”

Peste 100 de copii de la Grădinița Nr. 1 din Balotești, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, vor participa mâine la primul concurs ”OLIMPIADELE PREȘCOLARILOR” din anul educațional 2018-2019.

Concursul Național ”OLIMPIADELE PREȘCOLARILOR” se desfășoară lunar și va avea loc în perioada noiembrie 2018 – iunie 2019. Participarea este gratuită!

”OLIMPIADELE PREȘCOLARILOR” oferă o evaluare obiectivă a nivelului de dezvoltare educaţională și emoțională a copiilor. Subiectele propuse urmăresc identificarea copiilor supradotați, cu un IQ ridicat, dezvoltarea calităților native, precum și sprijinirea acestora în vederea unei dezvoltări armonioase a personalității lor.

Pe parcursul a 30 de minute copiii vor avea de rezolvat exerciții de logică, atenție, concentrare și raționament și vor realiza un desen creativ. Performanțele copiilor vor fi notate de către un juriu format din persoane calificate în programe de dezvoltare pentru copii: un psiholog, un educator și un profesor de specialitate.

Calendarul concursului pentru anul educațional 2018-2019 este următorul:
• 21 noiembrie 2018
• 9 decembrie 2018
• 20 ianuarie 2019
• 24 februarie 2019
• 24 martie 2019
• 14 aprilie 2019
• 19 mai 2019
• 9 iunie 2019

Fiecare copil se poate înscrie la una dintre cele patru categorii de vârstă: 3-4 ani, 4-5 ani, 5-6 ani și 6 ani+. La categoria 6 ani + pot participa doar copiii care nu sunt înscriși încă la școală.

Înscrierea şi participarea la acest concurs sunt gratuite. Înscrierea se poate face prin completarea formularului de mai jos, la adresa de e-mail inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro, sau telefonic, la numărul de telefon 031/425.58.83.

Pentru a-i încuraja și pentru a le dezvolta spiritul de competiție, toți copiii vor primi diplome de participare, iar cei mai buni dintre ei, care vor obține cel mai mare punctaj, vor fi răsplătiți cu materiale educaționale, oferite de Editura Litera în cadrul unei festivități și vor beneficia de un modul de 10 cursuri gratuite de dezvoltare personală a competențelor emoționale și sociale.

Concursul are loc la sediul nostru din Str. Cronicarilor nr. 2, sector 1, București, însă, la solicitarea expresă a unei instituții de învățământ și ținând cont de un număr minim de 40 de copii participanți, concursul se poate desfășura și la sediul instituției care solicită acest lucru.

Pentru mai multe detalii, consultați Regulamentul concursului.

Cei care doresc informații suplimentare, pot trimite un e-mail organizatorilor la adresa inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro, pe întreaga durată a desfășurării concursului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *