Grădina Valorilor Românești 2017


Program săptămâna 04 – 10 septembrie – Grădina Valorilor Românești

***

Program săptămâna 28 august – 2 septembrie – Grădina Valorilor Românești

***

Program săptămâna 21 – 27 august – Grădina Valorilor Românești

***

Program săptămâna 14 – 20 august – Grădina Valorilor Românești

***

Program săptămâna 07 – 13 august – Grădina Valorilor Românești

***

Program săptămâna 31 iulie-06 august – Grădina Valorilor Românești

***

Program săptămâna 24-30 iulie – Grădina Valorilor Românești

***

Program săptămâna 17-23 iulie – Grădina Valorilor Românești

***

Program săptămâna 10 – 16 iulie – Grădina Valorilor Românești

***

Program săptămâna 3 – 9 iulie – Grădina Valorilor Românești

***

Grădina Valorilor Românești este un proiect cultural educațional al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României care vizează crearea unui centru de interes cultural, un spațiu destinat promovării valorilor autentice românești.

Grădina a fost amenajată în anul 2010 sub forma unui complex statuar format din 76 de busturi ale personalităților istorice ale României, acest colț de natură găzduiește, an de an, pe toată perioada verii, activități culturale și alternative de petrecere a timpului liber.

Timp de 7 ani de zile în fiecare vară în cadrul proiectului „Grădina Valorilor Românești” copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, au participat la activitățile gratuile oferite de Fundația Dan Voiculescu. În fiecare an s-au înscris peste 300 de copii, care au frecventat aceste cursuri. Scopul acestui proiect este ca cei mici să își petreacă vacanța de vară într-un mediu propice studiului și relaxării.

 Activitățile în cadrul cărora copiii pot învăța prin joacă într-un mediu deosebit:

  • cursuri de limba engleză, pictură și istoria artei, artă fotografică;
  • cursuri de dezvoltare personală pentru adolescenți;
  • ateliere handmade – quilling, origami;
  • activitivăți recreative de dezvoltare emoțională pentru copii
  • jocuri;
  • concursuri;
  • spectacole interactive de teatru, de magie, de muzică, teatru de/cu păpuși și face-painting.
Locatie: Parcul Lumea Copiilor, Intrarea Pridvor

 Cursuri și ateliere

Cursul de limba engleză – se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3-15 ani. Acest curs este unul din cele mai solicitate cursuri din oferta noastră educațională, în timpul anului educațional organizăm cursurile doar pentru copii cu vârstele între 10-18 ani, dar pe perioada verii și cei mai mici sunt introduși în tainele limbii engleze.

 ***

Learning English through games and songs – copiii asimilează mult mai repede și mai ușor informațiile, dacă acestea le sunt prezentate într-un mod plăcut și relaxant, astfel am creat acest atelier în cadrul căruia cei mici învață limba engleză prin jocuri și cântece.  

Vârstă: 3 – 9 ani

Program: Miercuri  – 9.30 -11.00

Profesor coordonator: Dana Vasilescu

*** 

Ateliere de conversație în limba engleză – prin aceste ateliere ne propunem să dezvoltăm și să îmbunătățim abilitățile de conversație în limba engleză a copiilor. Vor fi abordate teme de interes pentru vârsta lor, astfel încât să participe la conversație cu plăcere.

Vârstă: 10 – 15 ani

Program: Miercuri – 11.00 – 12.00

Profesor coordonator: Dana Vasilescu

  ***

Ateliere de pictură pentru copii „Descoperim lumea culorilor” 

Vârstă: 3-6 ani

Program: Marți – 9.30 – 10.30

Profesor coordonator: Daniela Mihai Vasiliu

 ***

Ateliere de pictură pentru copii „Descoperim lumea culorilor” 

Vârstă: 6-10 ani

Program: Marți – 10.30 – 11.30

Profesor coordonator: Daniela Mihai Vasiliu

 ***

Cursuri de pictură și istoria arte

Vârstă: 10 – 18 ani

Program: Marți – 16.30 – 18.30

Profesor coordonator: Daniela Mihai Vasiliu

*** 

Ateliere „Ne jucăm, ne dezvoltăm”

Indiferent de vârstă copiii sunt dornici să învețe. Pe toată perioada verii vom organiza activități prin care vom antrena copiii cu vârsta cuprinsă între 3-10 ani,să își dezvolte abilitățile native, imaginația, motricitatea, vorbirea, să le stimulăm inteligența și să-și îmbogățească vocabularul. Astfel vom colora pe hârtie și asfalt, vom picta, ne vom juca, vom rezolva puzzleuri și alte exerciții distractive.

Vârstă: 3 -10 ani

Program: Miercuri – 9.30 – 10.30

Profesor coordonator: Florentina Negrescu

  ***

Ateliere de handmade și creativitate

În cadrul acestor ateliere copii vor învăța tehnici precum cea de quilling – tehnica răsucirii hârtiei și tehnica de origami – tehnica îndoirii hârtiei, ca forme de artă. În cadrul acestor ateliere ne propunem, ca pe lângă dezvoltarea abilităţii motrice fine de rulat şi pliat hârtia, să creăm într-un mediu plăcut şi relaxat de exprimare personală, modele decorative pentru diferite evenimente. Îmbinând îndemânarea cu creativitatea, participanții pot realiza o diversitate de forme din hârtie, accesorii și felicitări personalizate prin tehnica colajului.

Vârsta: 7-18 ani

Program: Joi –  10.00 – 11.00

Profesor coordonator: Sabina Grosoșiu

 ***

Cursuri de fotografie

Observăm din ce în ce mai mulți tineri interesați de fotografie, dar majoritatea a deprins aceste abilități fără o îndrumare de specialitate, astfel că prin aceste cursuri dorim să descoperim și să inițiăm tinerii în tainele fotografie digitale.

Prin îmbinarea abilităților tehnice dar și a celor artistice participanții la curs vor descoperi că fotografia este mai mult decât o pasiune sau o artă, este un mijloc de exprimare dar și de comunicare vizuală. Totodată, vor învăța că obstacolele ce stau în fața realizării fotografiilor mult dorite pot fi înlăturate dacă se pune accent pe creație, imaginație dar și originalitate.

Vârstă: 14 – 18 ani

Program: Joi – 15:00 – 17:00

Profesor coordonator: Dan Marinescu

 

Spectacole de teatru, de muzică și concursuri de talente

În fiecare săptămână, sâmbăta sau duminica, vor avea loc spectacole de teatru sau de magie, concursuri și facepainting, dedicate copiilor de toate vârstele.

Biblioteca în aer liber

Motto-ul nostru este „Susținem Excelența, Antrenăm Inteligența” și considerăm că putem face cel mai bine acest lucru prin încurajarea cititului. Ca și în anii trecuți vom deschide biblioteca în aer liber în Grădina Valorilor Românești. Astfel împătimiții de lectură au posibilitatea, pe parcursul desfășurării activităților noastre în parc să vină să împrumute o carte din oferta noastră editorială: povești cu eroi și zâne sau cărți de neuitat ale copilăriei pentru cei mici, ficțiune, istorie, cărți practice și de divertisment pentru cei mari.

Tags: , , , , ,

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.