EUROINVENT 2017


EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est și-a desemnat câștigătorii. Timp de două zile, peste 400 de invenții și proiecte din mai mult de 20 de țări din toate colțurile lumii au fost prezentate la Palatul Culturii din Iași.

Marele premiu, o bursă în valoare de 10.000 lei oferită de Fundația Dan Voiculescu prin intermediul Senatului Științific, a fost câștigat de o echipă de cercetători de la Facultatea de Inginerie Electrică din Iași care a participat în competiție cu mănușa mecatronică.

Un dispozitiv destinat strict celor care au suferit un accident vascular cerebral în urma căruia au rămas paralizați. Mănușa mecatronică vine în ajutorul lor și îi ajută să-și miște mâna paralizată. Dispozitivul este conectat la un calculator, iar cu ajutorul unor electrozi care se atașează pe mușchi, reușește să producă mișcarea, și astfel, pacientul se recuperează mult mai repede.

***

EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est va primi inventatori și cercetatori din toata lumea, în perioada 25-27 mai 2017, la Palatul Culturii din Iași.

Salonul promovează creativitatea românească în context European prin expunerea contribuțiilor școlilor consacrate de educație și cercetare de nivel academic, dar și a inventatorilor individuali. Vor fi expuse peste 400 de creatii din peste 20 de tari.

Pentru al doilea an consecutiv, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va oferi 10.000 de lei câstigatorului Marelui Premiu Euroinvent. 

Evenimentul se desfasoara sub egida IFIA - International Federation of Inventors Associations si WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations si este organizat de Forumul Inventatorilor Români, Centrul de Informare Europe Direct Iasi, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

Tags: , , , , ,

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.