DESTINE

DESTINE este o campanie a Fundației Dan Voiculescu în cadrul căreia oricine poate deveni PRIETEN al unui copil care are nevoie de sprijin pentru a merge la scoala și pentru a primi o educație.

Andrei vrea să se facă pompier când va fi mare, Ana își dorește să devină polițistă, iar Ionuț, astronaut. Sunt visuri ale unor copii care merg la culcare flămânzi. Ca ei, sunt peste 200.000 în toată țara. Din cauza sărăciei familiei, aproape că au uitat și gustul copilăriei. Dar învață carte chiar și la lumina lumânării. Ana este clasa a 4-a, dar nu va merge mâine la școală. Ghetuțele ei roșii s-au rupt și îi este rușine de ceilalți copii. Ea și frații ei au fost de multe ori arătați cu degetul, dar oameni cu suflet mare le-au întins o mână de ajutor pentru a nu renunța la visul lor și la educație.

Alți copii, la fel de nevoiași, nu știu ce înseamnă școala. Pe ei, părinții îi folosesc deseori la muncă. În România, 1 din 5 copii abandonează școala, iar 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeţi funcţional, nu înteleg ce citesc. Aceste statistici nu sunt doar niște cifre aruncate pe hârtie, ele reflectă, din păcate, o realitate dureroasă. În România, sărăcia poate nărui DESTINE! Însă, acolo unde neputinţa statului persistă, este de datoria noastră, a tuturor, să dăm şansa oricărui copil să aibă acces la educaţie.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României își continuă misiunea de a sprijini și investi în educația și pregătirea tinerelor generații, iar campania „DESTINE” este un demers menit să schimbe destine prin educație.

Copii precum Andrei, Ana și Ionuț au nevoie de susținere, dar și de prieteni noi. Fii tu unul dintre ei! Educația schimbă destine!

Dacă doreşti să ajuţi unul dintre copiii aflaţi în dificultate sau vrei sa ne semnalezi un caz, te rugăm să ne contactezi la numărul de telefon: 031.425.58.84 sau la adresa de e-mail: office@fundatiadanvoiculescu.ro.

Povești pe care le putem schimba cu ajutorul educației puteți vedea pe siteul campaniei

www.campaniadestine.ro

Tags:

Lasa un comentariu

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.