Rechizite pentru copiii înscriși în Campania Destine


Ajută-i pe Gabriel, David, Sara, Denisa și pe restul copiilor din Campania Destine să înceapă noul an școlar cu toate rechizitele necesare! Aceștia au nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritatea și de prietenia ta!

Dacă dorești să faci o faptă bună donând rechizite și cărți copiilor care au nevoie de ajutor, prin programul Campania Destine al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, începând de săptămâna aceasta, o poți face în mod direct: o urnă specială așteaptă să fie umplută cu rechizite și  cărți, pentru noul an școlar, în Grădina Valorilor Românești (Parcul Lumea Copiilor, intrarea Pridvorului) sau la sediul nostru din strada Cronicarilor, nr. 2, sector 1, București.

Grădina Valorilor Românești este deschisă publicului, de luni până sâmbătă, până la sfârșitul verii, conform programului disponibil pe platforma organizatorului: http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2017/06/gradina-valorilor-romanesti-2017/

Vă așteptăm să donați exclusiv rechizite – produse de papetărie, cărți, manuale, instrumente de scris, caiete, culegeri și tot ce considerați că ar mai fi necesar pentru începutul unui an educațional, în Grădină! Rechizitele donate vor fi strânse și, odată cu începerea noului an școlar, fiecare copil susținut prin Campania Destine (http://campaniadestine.ro/) va primi câte un pachet.

Copiii înscriși în Campania Destine au nevoie de ajutorul comunității. Poveștile lor de viață sunt dintre cele mai diverse, iar greutățile pe care le întâmpină îi afectează, pe plan personal și școlar. Ne dorim să le facem viața mai ușoară și apelăm la sprijinul dumneavoastră, al tuturor oamenilor cu suflet mare, să donați minimum necesar unui elev, la început de an școlar.

Poate că aveți chiar dumneavoastră pe acasă niște cărți și caiete nefolosite, rămase de la copilul dumneavoastră; poate cunoașteți pe cineva care este dispus să doneze; sau poate că puteți să investiți o sumă modestă în a face un gest frumos, schimbând destinul unui copil și facilitându-i accesul la învățătură.

Schimbă destine! Depinde de tine!

***

DESTINE este o campanie a Fundației Dan Voiculescu în cadrul căreia oricine poate deveni PRIETEN al unui copil care are nevoie de sprijin pentru a merge la scoala și pentru a primi o educație.

Andrei vrea să se facă pompier când va fi mare, Ana își dorește să devină polițistă, iar Ionuț, astronaut. Sunt visuri ale unor copii care merg la culcare flămânzi. Ca ei, sunt peste 200.000 în toată țara. Din cauza sărăciei familiei, aproape că au uitat și gustul copilăriei. Dar învață carte chiar și la lumina lumânării. Ana este clasa a 4-a, dar nu va merge mâine la școală. Ghetuțele ei roșii s-au rupt și îi este rușine de ceilalți copii. Ea și frații ei au fost de multe ori arătați cu degetul, dar oameni cu suflet mare le-au întins o mână de ajutor pentru a nu renunța la visul lor și la educație.

Alți copii, la fel de nevoiași, nu știu ce înseamnă școala. Pe ei, părinții îi folosesc deseori la muncă. În România, 1 din 5 copii abandonează școala, iar 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeţi funcţional, nu înteleg ce citesc. Aceste statistici nu sunt doar niște cifre aruncate pe hârtie, ele reflectă, din păcate, o realitate dureroasă. În România, sărăcia poate nărui DESTINE! Însă, acolo unde neputinţa statului persistă, este de datoria noastră, a tuturor, să dăm şansa oricărui copil să aibă acces la educaţie.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României își continuă misiunea de a sprijini și investi în educația și pregătirea tinerelor generații, iar campania „DESTINE” este un demers menit să schimbe destine prin educație. 

Copii precum Andrei, Ana și Ionuț au nevoie de susținere, dar și de prieteni noi. Fii tu unul dintre ei! Educația schimbă destine!

Dacă doreşti să ajuţi unul dintre copiii aflaţi în dificultate sau vrei sa ne semnalezi un caz, te rugăm să ne contactezi la numărul de telefon: 031.425.58.84 sau la adresa de e-mail: office@fundatiadanvoiculescu.ro.

Povești pe care le putem schimba cu ajutorul educației puteți vedea pe siteul campaniei

 www.campaniadestine.ro

Tags:

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.