David Evans – un speaker de exceptie la Conferinta Fischer International


Viata lui David Evans se desfasoara in zona ELT de mai bine de 3 decenii, timp in care a lucrat ca autor de manual dar si ca realizator si prezentator de emisiuni educationale. David a venit pentru prima oara in Romania in anul 1994 si de atunci a revenit cu regularitate. Alaturi de Fischer International si National Geographic Learning, a vizitat multe orase din tara unde a sustinut seminare pentru profesorii de limba engleza. De asemenea a fost prezent la toate conferintele nationale Fischer International, cu o singura exceptie. De-a lungul anilor a ajuns sa indrageasca Romania, oamenii locului, cultura si mancarea, fiind deja un bun cunoscator al papanasilor!

David a crescut in Londra, unde a urmat studiile scolii de baieti Latymer Upper By the Thames din Hammersmith, o scoala cu o puternica traditie in educatia teatrala si unde a experimentat pentru prima data actoria, arta regizorala si a invatat sa scrie piese, schite, cantece si povesti. De aici, a urmat cursurile universitatii Cambridge unde a studiat literatura engleza la Queen’s College, desi preocuparea sa majora a fost mai degraba teatrul studentesc decat critica literara.

Dupa studiile universitare, a lucrat pentru scurt timp ca si cercetator pentru ziarul Financial Times, dupa care s-a consacrat ca profesor de engleza pentru afaceri la Londra si la Paris, apoi a lucrat ca director de studii al uneia dintre scolile londoneze de top. Cam in aceasta perioada a inceput sa scrie materiale ELT si a fost deosebit de incantat cand, la nici treizeci de ani, primele sale cursuri au vazut lumina tiparului.

Cartile sale au atras atentia BBC, care i-a facut o oferta de nerefuzat. S-a specializat ca producator radio pentru BBC World Service, asa ca si-a petrecut urmatorii 9 ani realizand programe educationale centrate pe o mare varietate de subiecte, de la poezie la afaceri si muzica pop, si lucrand cu regularitate si la departamentul de stiri.

In perioada de producator BBC a inceput sa sustina prezentari in Europa de Est si America Latina, continuand in acelasi timp sa scrie materiale ELT pentru diverse edituri de top. Cand Longman i-a oferit sansa de a scrie o serie noua, a hotarat sa isi dedice tot timpul realizarii de cursuri si astfel a devenit autor de manuale. Rezultatul muncii sale s-a concretizat in cursul Powerhouse / Powerbase, curs disponibil in 5 niveluri, si vandut in cateva milioane de exemplare. Cu acest curs, David a castigat premiul Duke of Edinburgh Language Award care i-a fost inmanat la palatul Buckingham.

De ceva vreme, David s-a reintors la radio unde de peste 6 ani realizeaza si produce 2 seriale ELT pentru Consiliul Britanic – Oblah Air, a carui actiune se dsfasoara in birourile unei agentii aeriene low-cost, si Middleton Hall, despre viata la un hotel de provincie. Cele doua seriale se transmit in aproape 50 de tari (printre care, din pacate, nu se numara si Romania) si au o audienta estimata la 40 de milioane de ascultatori.

David continua sa calatoreasca pretutindeni, sustinand seminarii pentru National Geographic Learning pe o multitudine de teme, printre care amintim insusirea limbajului, memorarea, sustinerea unei prezentari publice sau utilizarea naratiunii in predare. In aceasta calitate, in ultimele 12 luni David a vizitat Bulgaria, Cehia, Macedonia, Arabia Saudita, Serbia, Spania, Turcia, Ucraina si, desigur, Romania!

 La conferinta Fischer International din acest an, David va vorbi despre motivatie si despre cum pot fi utilizate ideile discursurilor TED la ora de limba engleza. David asteapta cu nerabdare intalnirea cu prietenii sai vechi din Romania si spera sa isi faca si alti prieteni noi la aceasta conferinta.

Tags: , , ,

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.