Înscrieri pentru cursurile gratuite de pregătire – Cambridge Michigan – B2


Obținerea unui certificat lingvistic internațional de prestigiu necesită pregătire și studiu intensiv. Cunoscuți promotori ai excelenței în educație, Fundația Dan Voiculescu, în parteneriat cu Center for International Training and Examinations (CITE) și American European Alliance for Education, organizează cursuri gratuite de pregătire pentru susținerea examenului internațional de competențe lingvistice ECCE - nivel B2, dezvoltat de Cambridge Michigan Language Assessment (CaMLA).

Înscrierile vor avea loc în perioada 5 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016 (completând formularul de mai jos). Aceste cursuri se vor desfășura atât în Bucuresti, cât și în mai multe județe din țară și vor fi coordonate de profesori acreditați ca examinatori pentru acest tip de certificare. Grupele vor avea număr limitat de elevi și se vor forma în urma unei testări inițiale pe care cei înscriși o vor susține.

Examenul internațional de certificare lingvistică de nivel B2 – ECCE, dezvoltat de Cambridge Michigan Language Assessments are câteva caracteristici aparte. În primul rând, structura abordabilă, întrebări tip grilă (multiple choice), oferă candidaților confort psihologic (am de unde alege), ceea ce duce la diminuarea stresului din timpul examenului și la performanțe mai bune. Ca și celelalte examene internaționale de prestigiu, ECCE testează toate cele patru competențele lingvistice (listening, reading, writing și speaking), însă într-un context real (real life language), cu care candidații se pot întâlni în viața de zi-cu-zi.

Cursurile nu sunt destinate învățării limbii engleze, ci pregătirii pentru susținerea examenului internațional de certificare lingvistică de nivel B2 – ECCE, dezvoltat de Cambridge Michigan Language Assessments. La sfârșitul perioadei de pregătire, cursanții au obligația de a se înscrie și de a susține examenul internațional de certificare lingvistică.

Odată obținut, certificatul are valabilitate nelimitată (life-time), recunoaștere internațională și națională. Ministerul Educației și Cercetării Științifice recunoaște și echivalează examenul ECCE atât cu proba C din cadrul Bacalaureatului, cât și cu testul de limba modernă susținut în vederea admiterii în învățământul liceal de stat, la clasele cu program bilingv, conform  Metodologiei de recunoaștere și echivalare, anexa la OM nr. 5219/2010, cu modificările și completările ulterioare aprobate prin OM nr. 4436/2014.

Cursurile se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

STRUCTURĂ CURS CAMBRIDGE  MICHIGAN – B2

Tags: , , ,

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.