Crosul cititorilor – Aleargă după o carte


 Axată mai puțin pe timpul de alergare și mai mult pe distracția și energia pozitivă dată de o alergare în parc, Crosul cititorilor este o cursă necronometrată, de 2.5 km, la finalul căreia fiecare alergător primește câte o carte. Știm că alergătorii colecționează medalii, însă alergătorii cititori se mândresc mai mult cu biblioteca lor.

Crosul cititorilor este o cursă plină de veselie și cărți, care celebrează sănătatea și bucuria lecturii. Deși la prima vedere alergatul și cititul par din povești diferite, merg de fapt mână-n mână și pot fi numite chiar cheile succesului în viață.

*Alergatul te învață cum să nu renunți atunci când lucrurile devin complicate în viață. Cititul te învață că nu există problemă cu care să te confrunți și despre care să nu se fi scris deja într-o carte. Trebuie doar să cauți.

*Alergatul te învață să continui, chiar dacă vocile interioare îți spun că nu vei reuși. Cititul îți antrenează mintea și îți oferă experiențe și cunoștințe pe care nimeni nu ți le poate lua. Îți activează dorința de mai mult.

* Alergatul te învață să îți depășești limitele și să-ți mărești rezistența cu fiecare pas. Cititul îți deschide porți nebănuite, către lumi fascinante pe care altfel nu le-ai putea descoperi. Un bilet cu reducere către oriunde vrei.

Crosul cititorilor va avea loc sambata, 20 iunie 2015, în Parcul Lumea Copiilor (intrarea Pridvor). Evenimentul este organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României si Pantofi de alergare cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, Editurii Litera și a Inspectoratului Județean Școlar al Municipiului București.

Crosul cititorilor se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 14 – 18 și promovează un stil de viață activ atât fizic, cât și intelectual. Ne dorim atragerea atenției asupra importanței celor două elemente – alergatul și cititul – în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Și pentru că aceste lucruri se învață cel mai bine în familie, la școală,  alături de prieteni, sunt cu toții invitați să îți susțină alergătorii preferați.

După terminarea cursei, distracția continuă în Parcul Lumea Copiilor, unde organizatorii au pregătit o tombolă cu surprize oferite de Pantofi de alergare, copiii mai mici de 14 ani sunt așteptați și ei cu concursuri, spectacole, face-painting și ateliere creative

Imagini de la eveniment

Fotografii realizate de Dan Marinescu/FDVDR

 

 

Tags:

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.