Cornel – Lucian Duma

Cornel-Lucian  Duma a absolvit Seminarul Teologic Liceal ”Ioan Popasu” din Caransebes, in anul 2000, iar in anul 2004 a terminat cursurile Universitatii  ”Eftimie Murgu” din Resita, sectia Teologie Ortodoxa Didactica Istorie.

Din 2007 preda religie ortodoxa elevilor cu cerinte educative speciale din Scoala Gimnaziala Speciala Caransebes si a incercat ca si pe acesti copii sa-i apropie de Dumnezeu astfel ca anul acesta este al VII-lea an consecutiv in care deruleaza proiectul educativ judetean: ”Copiii, colindele si biserica” in cadrul caruia elevii implicati s-au spovedit si s-au impartasit desfasurand si o serie de activitati prin care sa-i aduca slava Pruncului nascut in ieslea Betleemului.

Anul acesta a reusit ca acest proiect sa fie inclus in CAEJ Caras-Severin 2014  implicându-i totodată şi pe elevii din şcolile la care preda în acest an şcolar  Şcoala Gimnazială Poiana Buchin  şi Şcoala Gimnazială Slatina-Timiş.

Un alt proiect pe care l-a coordonat si derulat  timp de 3 ani a fost Proiectul International ,, Diferiti, dar egali “ – parteneriat şi colaborare între elevi cu cerinţe educative speciale în Europa http://scoalaspecialacaransebes.wikispaces.com/2.Coordonatoare+Proiect+International+eTwinning+Diferiti%2C+dar+egali

Pentru acest proiect a realizat site-ul: http://differentbutequaletwinning.webs.com/founderdumalucianrom.htm, iar apoi o retea profesionala de invatare pentru a oferi posibilitatea fiecarui partener să-şi posteze singur materialele http://proiectdiferitidaregali.ning.com/video/banat-tv-5-mai-eveniment-in

La clasă, utilizează metode moderne si  un loc aparte în cariera sa didactică îl reprezintă integrarea TIC în curriculum şi derularea proiectelor educative și a decis să utilizeze tehnologia Elearning. Datorită faptului că în proiectele derulate integreaza Social Media şi noile tehnologii online în cadrul orelor de curs, a fost  invitat de finlandezul  Pentti Pirhonen  să fie  teacher trainer în cadrul cursului Erasmus Plus: Curation Social Media master class http://educuration.wikispaces.com/Main+Page pe care l-a conceput în parteneriat cu EUNEOS http://www.euneos.eu/?page_id=302.

În anul  2013 a fost invitat de Larry Johnson în calitate de unic membru român al consiliului consultativ de experţi să colaboreze la Raportul Horizon Europa http://europe.wiki.nmc.org/Advisory+Board  care urmeaza a fi publicat.

A fost invitat de Deena Kelly, director GlogsterEDU, să participe gratuit în calitate de primul profesor român certificat Ambasador GlogsterEDU http://dumacornellucian.edu.glogster.com/glogs/   la trainingul Intel Teach Essentials organizat la Praga între 22 – 25 mai 2012.

In 2009 a fost acceptat de catre European Schoolnet in proiectul TIS – INSAFE ( Teaching internet safety ) sa coordoneze modulul pe care l-a propus ”How teachers and students can use free in a safety mode web 2.0 and social media in education”.

Elevii săi au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele și concursurile la care au participat: locul 2 la Olimpiada Judeţeană de Religie Ortodoxă, iar elevii cu CES  diplome cu premii  la concursuri religios-artistice judeţene, naţionale şi internaţionale.

Tags: , , ,

10 Responses to " Cornel – Lucian Duma "

1. CORNEL ESTE UN PROFESOR DEOSEBIT CE PROBEAZA REALE CALITATI MORALE SI PEDAGOGICE.I-AM FOST PARTENER IN PROIECTUL CU DEDICAT ANULUI VOLUNTARIATULUI SI MI-A LASAT O IMPRESIE FOARTE BUNA. ESTE OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT. ESTE INZESTRAT CU DOUA HARURI: DUMNEZEIESC SI PEDAGOGIC. MERITA UN LOC IN FRUNTEA BRESLEI!

2. Apreciez selectarea profesorului Duma Cornel Lucian in cadrul concursului ,,Liga profesorilor exceptionali”, care prin contributia sa a adus prestigiu ,, dascalului roman”, reprezentand cu mandrie Romania la atatea activitati internationale, prin rezultatele proiectelor initiate si coordonate de el. A dovedit prin activitatea profesionala la clasa si prin cea extracurriculara: profesionalism, vocatie, spirit realist si critic, creativitate si daruire, implicare in activitati de voluntariat, dar si o imensa dragoste si iubire fata de copii, precum si respect fata de profesia aleasa. El, dascalul, este lumina, caldura, deschizatorul de drumuri si un neobosit cautator de comori in sufletul uman. Spre el se atintesc privirile copilului, elevului, adolescentului, fie el si cu cerinte educative speciale, cautand cu ardoare raspunsuri la intrebarile ce-l framanta. El este dascalul de exceptie, pasionat de lumea copilului si al copilariei, al tanarului sau adolescentului, gasind mereu la indemana, acele strategii didactice, care i-au adus actului didactic desfasurat, EFICIENTA.Mult succes!

3. caruceru spune:

sa fie cu folos!Meriti!

4. DUMITRITA spune:

“Profesorul influenteza intru eternitate; nici chiar el nu poate sti unde se opreste influenta sa”. Henry Brooks Adams –
    Felicitari domnule profesor si mult succes in continuare!

5. Nicoleta Abalasei spune:

Mult succes domnule Duma Cornel!! Dumnezeu sa va ajute sa reusiți in tot ceea ce faceți si va propuneți.

6. Felicitari domnului profesor pentru activitatea remarcabila si pentru viziunea sa fata de ceea ce ar trebui sa insemne reforma in invatamantul romanesc.Ce frumos spunea C.Noica : “De invatat inveti multe de la toti dar profesor nu e decat cel care te invata sa inveti”, eu cred ca acest om ii invata pe copii ceva mult mai important : ii invata sa invete sa traiasca frumos. Aceasta este “apoteoza” unui profesor.

7. Samantha Phillips spune:

Duma is an exceptional technology curator, teacher and presenter. He has inspired many innovative global classroom projects.

8. Memelis Elena spune:

Urez mult succes in cadrul concursului,, Liga profesorilor exceptionali ” din cadrul Fundatiei Dan Voiculescu,dragului nostru coleg, profesor de religie ortodoxa Duma Cornel Lucian,spirit inovator si creativ,om de aleasa tinuta morala, cu vocatie,si in mod deosebit,cu multa iubire,cum rar mi-a fost dat sa intalnesc.Calitatile lui il recomanda – un exceptional profesor in fata careia iti ridici palaria.

9. laura balangean spune:

Un dascal exceptional si un coleg deosebit!

10. Multumesc coordonatorilor concursului :,, Liga profesorilor exceptionali ” din cadrul Fundatiei Dan Voiculescu pentru ca am fost selectat intre cei 50 de dascali romani exceptionali . Cu toate ca in ultima zi am descoperit acest concurs sper ca am reusit sa realizez o aplicatie demna de un profesor exceptional care a reprezentat cu mandrie Romania, fiind finalist in Concursul International AtmosphEuropa desfasurat in Parlamentul European de la Bruxelles https://www.flickr.com/photos/dumacornellucian/sets/72157622629573435/ . Anul trecut am fost onorat sa fiu selectat de European Schoolnet COP2 leader in proiectul SMILE http://www.eun.org/teaching/smile .Mai multe informatii despre activitatile,proiectele, realizarile mele puteti afla accesand linkul urmator http://bitly.com/despreProfesorulLucian

Lasa un comentariu

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.