AmadeusIQ


program naţional de evaluare și consiliere psihologică şi aptitudinală pentru copii și tineri

Copilul tău are un talent special? Cum ştii care este nivelul lui de inteligenţă emoţională? Toţi părinţii doresc să aibă un copil talentat care să exceleze într-un domeniu sau altul, dar este dificil pentru ei să descopere, la timp şi corect, care este talentul respectiv.

Indiferent de vârstă, cunoaşterea propriului potenţial te ajută,  în primul rând, să-ţi atingi limitele şi, în funcţie de nevoie şi de interes, să-ţi dezvolţi abilităţile native. Fiecare persoană are însă un ritm de dezvoltare propriu şi de achiziţionare a abilităţilor particulare.

La copii, înclinaţiile pentru un anumit domeniu de activitate se manifestă devreme şi se exprimă prin usurința, rapiditatea, calitatea şi originalitatea execuţiei produselor în respectiva activitate, fără o pregătire specială sau exerciţiu îndelungat. Însă aceste achiziţii se pot pierde repede dacă nu sunt descoperite şi antrenate constant.

Singularitatea talentului, fără dezvoltarea inteligenţei emoţionale, îi face pe aceşti copii deosebit de vulnerabili şi necesită, în consecinţă, pentru dezvoltarea armonioasă, un comportament adaptat atât al părinţilor, cât şi al profesorilor.

În acest scop, a fost conceput programul AmadeusIQ în cadrul căruia, cu ajutorul psihologilor şi a personalului specializat, este conturat un profil cât mai fidel al fiecărui copil care relevă:

 • aptitudinile native – talentul
 • nivelul inteligenţei emoţionale
 • abilităţile
 • resursele de care dispune şi cele pe care are nevoie să le acumuleze, antreneze şi să le dezvolte.

Programul AmadeusIQ  este naţional şi se desfăşoară cu sprijinul Diverta, în reţeaua acesteia de librării din întreaga ţară.

La evaluări pot participa copii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, care în prealabil s-au înscris în program. Pot fi copii care:

 • excelează deja într-un domeniu şi doresc o confirmare că se află pe drumul cel bun
 • doresc să-şi descopere talentul
 • sau au nevoie de consiliere pentru dezvoltarea abilităţilor şi a talentului.

Înscrierea se face online, prin completarea unui formular disponibil AICI. Lista celor înscrişi va putea fi consultată AICI  (actualizarea acesteia va fi făcută săptămânal).

Ulterior, în fiecare lună vor fi programate întâlniri în diferite localităţi din ţară, găzduite de librăriile din reţeaua Diverta.

Calendarul deplasărilor:

 1. Piteşti – 22 februarie
 2. Sibiu – 24 martie
 3. Ploieşti – 28 aprilie
 4. Craiova – 26 mai, in intervalul orar 12.00 – 14.00 in magazinul Diverta str. Unirii parter CC Mercur
 5. Constanţa – iunie

Tags: , , , , , ,

16 Responses to " AmadeusIQ "

 1. Munteanu Alexandru - Constanta spune:

  Stimata doamna/domn,

  Mi-am inscris copilul, pe Munteanu Alexandru, 12 ani, elev la colegiul National de Arta “Regina Maria” Constanta la testele pentru evaluarea Amadeus IQ si la Concursul de talente – sectiunea muzica (percutie).

  Cand va avea loc evaluarea Amadeus in Constanta ?

  Ce sanse sunt sa mai poata participa la Concursul de talente avand in vedere faptul ca abia acum l-am inscris la concurs?

  Baiatul meu este talentat la muzica – percutie (marimbafon, xilofon, tobe acustice) si pian – fiind olimpic national – Premiul 1 si Diploma de Excelenta – percutie la Olimpiada nationala de muzica, Ploiesti, aprilie 2012, Premiul 1 si finalist – percutie – la Concursul AULODIA Brasov, mai 2012

  Va multumesc pentru raspuns si va doresc o zi cat mai frumoasa.

  Cu respect,
  Elisabeth Munteanu
  tel: 0723-889469

  FDVDR: Proiectul Amadeus IQ se desfășoara la Constanța pe data de 23 iunie. În ceea ce privește Concursul de Talente, acest proiect nu face față din portofoliu Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, vă rugăm să contactați Antena 1, știm că cei de la Antena 1 au un proiect asemănător

 2. Cristiana spune:

  Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, cand va ajunge si la Craiova?

  FDVDR: Evaluarea AmadeusIQ din Craiova se va desfasura pe data de 26 mai 2012.

 3. Adriana spune:

  buna ziua!
  rezultatele programului Amadeus de la Ploiesti cand se vor afla? copiii care au participat vor fi anuntati prin intermediul email’ului?
  multumesc!

  FDVDR: în perioada 5 – 15 iunie toți participanți la testări vor primi o fișa de evaluare.

 4. Denisa spune:

  La Galati cand ajungeti?

  FDVDR: Orasele in care vor avea loc deplasari in cadrul proiectului AmadeusIQ se stabilesc in functie de numarul celor care se inscriu.

 5. Mirela spune:

  In Transilvania nu exista centre de evaluare?

  FDVDR: Vor exista evaluari si in zona Transilvaniei. Localitatile se stabilesc in functie de numarul celor inscrisi in program.

 6. Mariana spune:

  Buna ziua,
  Incerc de cateva zile sa-l incriu pe fiul meu pentru o sesiune de evaluare,dar nu reusesc deoarece nu se deschide formularul de inscriere.

  FDVDR: Va rugam sa accesati urmatorul link: http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2012/04/amadeus-iq-2/

 7. Tabita spune:

  buna ziua! pentru ploiesti cand se anunta pe ce data o sa fie?
  o sa fiu anuntata inainte telefonic sau prin mail?
  Va multumesc!

  FDVDR: Evaluarea de la Ploiesti va avea loc pe data de 28 aprilie 2012. Da, veti fi anuntata telefonic.

 8. Claudia spune:

  Pentru Suceava este programata vreo evaluare? Va multumesc.

  FDVDR: Nu avem inca programata, dar luam in calcul o evaluare in jud. Suceava. Pana atunci, va puteti inscrie pentru a fi contactati atunci cand aceasta evaluare va avea loc.

 9. La Sibiu spune:

  [...] lista celor de la Fundatia pentru Dezvoltarea Romaniei urmeaza testarile din Ploiesti, Craiova si Constanta.  Stiti prin zona vreun mic geniu ? | | | | | | Legaturi [...]

 10. elena spune:

  Pentru a evalua mai multi copii dintr-o scoala (cu acordul parintilor) se poate face o deplasare la acea scoala?

  FDVDR: In general, am preferat varianta de a invita acei copii la evaluarea organizata de Fundatia Dan Voiculescu in magazinul Diverta din acea localitate. Va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 031.425.58.83 pentru a discuta mai multe detalii.

 11. Alexandra spune:

  Buna ziua , as dori sa stiu de ce partea de vest a tarii -Timisoara, Arad- nu este trecuta /considerata ca si punct de deplasare in proiectul dvs. ?

  FDVDR: Cu siguranta va exista o deplasare si in partea de vest a tarii atunci cand vor exista mai multe solicitari – copii inscrisi in program.

 12. Adina spune:

  Buna.
  Pentru Bistrita este programata vreo evaluare?Va multumesc.

  FDVDR: Pentru moment nu este programata o evaluare in Bistrita. Insa atunci cand vor exista mai multe cereri, cu siguranta va exista.

 13. BUNA ZIUA! AM CONSTATAT CA BAIETII MEI APAR PE LISTA ACTUALIZATA PT AMADEUS.SPUNETI-MI VA ROG CE TREBUIE SA FAC ACUM?SA MERG LA UNUL DIN CENTRELE DE EVALUARE SAU SA ASTEPT SA FIU ANUNTATA TELEFONIC SAU PRIN MAIL DESPRE LOCUL SI ORA LA CARE SA NE PREZENTAM.ESTE VORBA DE BILAN ANDREAS SI BILAN EDUARD.VA MULTUMESC .

  FDVDR: Da, veti fi contactata. De asemenea, in masura in care este posibil, va asteptam la urmatoarea evaluare din cadrul programului AmadeusIQ programata pentru data de 24 martie 2012, la Sibiu. Mai multe informatii gasiti aici! Va asteptam.

 14. Ioana spune:

  In Bucuresti nu se tine acest program?

  FDVDR: Pentru moment, nu avem programata o evaluare in Bucuresti. Insa atunci cand vom avea mai multe cereri, cu siguranta se va intampla.

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.