Burse 2011


Începând cu 1 februarie 2012, cei mai buni copii şi tineri se pot înscrie pentru o bursă oferită de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României pe parcursul unui an calendaristic, 2011-2012!

În fiecare an, în perioada 1 februarie-1 martie, copiii si tinerii olimpici pot obtine o bursă oferită de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în cadrul programului „Burse de studiu”. Programul de burse se adresează tinerilor care şi-au demonstrat creativitatea în domeniul cercetării, inventicii şi inovaţiei.

Demersul are ca scop susţinerea excelenţei si performantelor copiilor si tinerilor. Astfel, fondurile provenite din aceste burse sunt destinate pregătirii de specialitate, participării la concursurile de profil relevante, achizitionarii de materiale sau obiecte specifice, dezvoltării aptitudinilor si continuării activităţii de cercetare.

Acordarea burselor se face pe categorii de vârstă, în funcţie de rezultatele pe care fiecare candidat le-a obtinut pana in prezent, in domeniul său de performanţă.Cei care obtin calitatea de bursieri sunt integrati in cadrul Clubului de Excelenta al Fundatiei Dan Voiculescu si beneficiaza, in plus, si de un program permanent de consiliere, suport si dezvoltare a talentului si rezultatelor.În funcţie de vârsta aplicanţilor, Fundaţia Dan Voiculescu acordă patru tipuri de burse: Bursa Junior – pentru cei cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, Bursă de Excelenţă – pentru tinerii între 18 şi 25 ani, Bursă Masterală – pentru 22-35 ani şi Bursa Doctorală. In acordarea ultimelor două tipuri de burse criteriul utilității sociale este esențial, in sensul in care studiile referitoare la domenii de interes și/sau profesiuni pentru dezvoltarea României sunt prioritare. De asemenea, situația materială a candidaților reprezintă un criteriu de departajare.

Pentru înscrieri, candidaţii pot trimite prin poştă până pe 1 martie 2011, (la adresa str. Secerişului, nr.31 sector 4 Bucureşti) sau pe e-mail (la inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro) un dosar de candidatură cu documentele necesare, menţionate în regulament, pentru fiecare tip de bursă.

ÎNSCRIE-TE ACUM!cei care se vor inscrie online vor trimite ulterior dosarul de candidatura pana pe 1 martie 2011, prin posta sau pe email

Numele si prenumele

Subiect

Varsta

Localitatea de domiciliu

Telefon

E-mail

Domeniul de excelenta

Rezultate obtinute (premii, inventii, diplome)- cele mai relevante pentru domeniul de excelenta

Regulament Burse de studiu pdf

Regulament Burse de studiu doc

După data de 1 martie 2011, Consiliul Director al Fundaţiei va evalua fiecare aplicaţie şi va anunţa lista bursierilor, până la sfârşitul lunii martie, pe site-ul fundaţiei. In fiecare an, inscrierile pentru burse după data de 1 martie sunt analizate pentru următoarea runda de burse, respectiv pentru cea din anul 2012.

 Programul de burse de studiu este derulat anual de Fundatia Dan Voiculescu din 1990 și are rolul de a încuraja dezvoltarea talentului copiilor si tinerilor și de a stimula și susține creșterea performanțelor acestora. 

Tags: , ,

84 Responses to " Burse 2011 "

 1. Ioana spune:

  buna ziua!
  as dori sa stiu cat mai dureaza pana se afiseaza listele.
  multumesc!

  FDVDR: In cursul acestei zile se vor afisa.

 2. Marcela B spune:

  Buna ziua as dori sa va intreb daca dosarele pentru burse se pot trimite doar pana la data de 1 Martie.Va multumesc anticipat si astept un raspuns.

  FDVDR: Dosarele primite după data de 1 martie 2012 sunt analizate pentru următoarea runda de burse din anul 2013.

 3. Nicoleta spune:

  Buna ziua! Daca sunt studenta in Bucuresti, as putea veni personal cu dosarul pentru bursa, pentru a evita intarzierea sosirii lui prin posta? Multumesc!

  FDVDR: Te asteptam de luni pana vineri, in intervalul 09.00-17.00.

 4. Ana C. spune:

  Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la situatia financiara: daca sunt studenta, ce act trebuie sa dovedeasca veniturile? Ale parintilor? Multumesc anticipat!

  FDVDR: Daca sunteti studenta, iar parintii va sustin din punct de vedere financiar, puteti trimite orice act sau o declaratie pe proprie raspundere privind veniturile parintilor si o declaratie din care sa reiasa ca nu lucrati, singurii sustinatori fiind parintii.

 5. Daniela C. spune:

  Buna ziua!Am niste neclaritati:
  -trebuie sa depunem la dosar si copii dupa actele de identitate si a celorlalti membrii ai familiei?
  -am foaia matricola cu mediile de la clasele V-VIII,mai este necesara si o adeverinta cu mediile din clasa a IX-a?

  FDVDR: Nu sunt necesare actele de indentitate ale membrilor familiei. Este suficienta foaia matricola. Pentru alte informatii necesare, veti fi contactat.

 6. Daniela C. spune:

  Buna seara.Sunt eleva in clasa a x-a.Daca nu am obtinut rezultate la olimpiade la fazele nationale si internationale,insa am rezultate la olimpiade la faza judeteana si la alte concursuri,pot depune dosar pentru una dintre burse?Mentionez ca situatia financiara este precara.Multumesc!

  FDVDR: Da, poti depune dosarul pentru una dintre burse.

 7. Andra spune:

  Buna seara! Foaia matricola trebuie sa fie din anul anterior de studiu sau ultimii *cativa* ani? Rezultatele la olimpiade/concursuri.. toate de pana acum?

  FDVDR: Foaia matricola din ultimii ani. Toate rezultatele de pana acum, care va avantajeaza

 8. Cristi spune:

  Buna seara!
  As dori sa stiu cate burse(de excelenta) se vor acorda pentru anul scolar 2012-2013? Si daca obtinerea bursei se face dupa toate cele 3 criterii(medie, premii, venit)care e cel mai important.

  FDVDR: Numarul burselor care vor fi acordate in acest an urmeaza a fi stabilit de catre Consiliul Director. Acesta poate varia de la an la an. Asa cum am anuntat, principalul criteriu in acordarea burselor este acela al performantelor obtinute. Media este o conditie pentru inscriere iar situația materială a candidaților poate reprezenta doar un criteriu de departajare.

 9. Andreea R. spune:

  Ce ar trebui sa completez in rubrica “subiect”…?

  FDVDR: “inscriere bursa”

 10. Elena Covic spune:

  Buna ziua!
  Eu sunt eleva in cl.a 9-a, invat in Bucuresti, insa sunt din Republica Moldova. As dori sa stiu daca pot aplica la Bursa Junior. Mentionez ca am fost admisa la studii ca bursiera a statului roman, e o bursa doar formala, pe care de fapt eu nu o primesc, ea vine din partea statului roman si merge tot in beneficiul statului roman.
  Va multumesc!

  FDVDR: Da, puteti aplica.

 11. Andreea spune:

  ce documente sunt necesare pentru dosarul de candidatura la bursa junior?
  va multumesc

  FDVDR: Documentele necesare pentru depunerea unui dosar de candidatura pentru bursa junior, precum si conditiile ce se cer a fi indeplinite sunt mentionate in regulamentul de acordare al burselor disponibil la aici sau la urmatorul link http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/wp-content/uploads//2012/02/Regulament-de-acordare-a-burselor.pdf

 12. ce documente sunt necesare pentru dosarul de candidatura la bursa junior?
  va multumesc

  FDVDR: Gasiti toate informatiile in regulamentul de acordare al burselor

 13. Buna ziua,
  doresc sa stiu daca documentele ce dovedesc performantele se trimit in copie sau original.
  Multumesc

  FDVDR: Nici un document nu se trimite in original. Toate trebuie sa fie copii, nu neaparat color – pot fi alb-negru.

 14. L.Adrian spune:

  Pentru obtinerea unei burse este nevoie si de participare la concursuri/olimpiade sau iti dau o sansa mai mare?Pun aceasta intrebare pentru ca din cate am vazut numarul de bursieri este restrans si avand in vedere faptul ca nu am participat la olimpiade sau concursuri in ultimii 3ani desi am o medie de 9.80+ in clasa a XII-a la liceu ma intrebam daca am vreo sansa…

  FDVDR: Programul de burse de studiu oferite de Fundatia Dan Voiculescu are ca scop susţinerea excelenţei si performantelor copiilor si tinerilor. Criteriul de acordare este acela al rezultatelor obtinute (premii, olimpiade, diplome)

 15. Adela si Dani spune:

  Buna ziua
  Suntem absolventi de masterat, de-a lungul aniilor de studiu am obtinut cateva premii la sesiunile de comunicari si olimpiadele la care am participat si am dori sa aplicam pentru o bursa de excelenta, am vrea sa stim in ce consta acesta bursa si daca putem participa avand in vedere faptul ca in prezent nu mai suntem inscrisi intr-un program de studiu.
  Va multumim

  FDVDR: Conform regulamentului, bursa de excelenta se acorda tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani. Va recomandam sa cititi regulamentul de acordare al burselor pentru a afla conditiile si documentele necesare obtinerii acestei burse. http://www.fudv.ro/wp-content/uploads/2011/02/Regulament-de-acordare-a-burselor-2011-2012.pdf

 16. Crina spune:

  Buna ziua!
  Ce fel de act care sa dovedeasca veniturile trebuie?Ancheta sociala facuta la primarie sau declaratie pe propria raspundere facuta la notar?Daca am fost bursieri la fundatia Dinu Patriciu si aceasta a fost sistata,se ia in considerare?
  Multumesc.

  FDVDR: Orice act oficial in care este prevazut venitul dvs. Singurele criterii care se iau in considerare la acordarea bursei sunt cele anuntate: rezultatele, performantele obtinute (premii, olimpiade, diplome)

 17. Roman Carmen spune:

  Buna seara,
  Am aplicat recent pentru studii de licenta in Marea Britanie, iar din cate am inteles oferiti bursa si pentru studiile in strainatate. Problema mea este ca voi primi deciziile universitatilor la care am aplicat pana pe 31 martie. Este posibil sa am un raspuns si mai devreme insa nu e nimic cert. Este posibil sa ma inscriu pentru bursa dumneavoastra si sa va trimit ulterior decizia de acceptare la universitate ?

  FDVDR: In cadrul programului de burse, FDV acorda burse masterale si doctorale. Conform regulamentului, printre documentele necesare la inscriere se afla si cele care atesta acceptarea solicitantului bursei într-un program doctoral al unei universitati de prestigiu. In absenta acestora, este imposibil a fi evaluat dosarul dvs de aplicatie.

 18. Oana spune:

  Se mai pot face inscrieri si in acest an? Tot in aceeasi perioada? Multumesc.

  FDVDR: Inscrierile in programul de burse al FDV se fac in perioada 1 februarie-1 martie 2012. Aplicatiile primite inainte de aceasta data (1 februarie 2012) vor fi in egala masura luate in considerare.

 19. monica spune:

  care este deadline-ul pentru inscriere in ceea ce priveste anul universitar 2012-2013?

  FDVDR: 1 martie 2012

 20. Ruxandra spune:

  Buna ziua,

  Inteleg ca in dosarul de candidatura trebuie sa includ si documenetele care atesta acceptarea mea in programul masteral dorit. In cazul in care selectia de la universitate are loc in perioada februarie-martie, cursurile incep in toamna, cum pot eu sa solicit o bursa pentru acest program? Exista vreo posibilitate, desi nu detin in momentul cererii bursei niciun document doveditor? Va multumesc mult.

  FDVDR: Conform regulamentului, dosarul de inscriere pentru bursele oferite de Fundatia Dan Voiculescu trebuie sa contina documente care sa ateste acceptarea solicitantului bursei într-un program doctoral al unei universitati de prestigiu. Puteti insa sa trimiteti o cerere pentru a fi sprijinita de FDV pe adresa de email office@fundatiadanvoiculescu.ro.

 21. Delia Sunguru spune:

  Buna ziua,
  Am citit regulamentul dumneavostra si am observat ca la bursa junior varsta minima este 10 ani.Sora mea implineste in august 2012 varsta de 9 ani, si din clasa I participa cu succes la concursuri de sah si matematica, dar acum nu isi mai pemite sa continue in aceasta directie. Exista vreo posibilitate sa fie redusa varsta minima de participare?? Daca da, perioada de depunere a dosarului ramane 1 feb-1 martie 2012?
  Va multumesc!

  FDVDR: Va invitam sa contactati colegele care coordoneaza activitatea Clubului de Excelenta al Fundatiei DV la tel.031.425.58.82.

 22. Carmen spune:

  Buna ziua,

  In urma celor citite pe site-ul dvs., am inteles ca lista bursierilor este afisata la finele lunii martie. Incepand cu ce luna poate bursierul sa beneficieze de sprijinul financiar?

  Multumesc!

 23. Diana spune:

  Intentionez sa aplic pentru o bursa de excelenta pentru anul 2012-2013, dar tot in acelasi an doresc sa plec cu Erasmus. Contravine in vreun fel regulamentului? Multumesc.

  FDVDR: Conform regulamentului de acordare a burselor publicat pe site-ul fundatiei, nu pot beneficia de o bursa din partea Fundatiei Dan Voiculescu cei care “sunt cuprinsi în alte programe de burse publice sau private (*fac exceptie bursele de merit oferite de unitatile de invatamant).

 24. Keos spune:

  Fundatia dumneavoastra ofera si burse pentru studii de licenta in afara? Daca da, va rog dati-mi o legatura pentru mai multe detalii.
  Am gasit informatii legat de cele masterale… sau nu este esential nivelul?

  FDVDR: Da, puteti obtine o bursa pentru studii in strainatate. Gasiti detalii la urmatorul link: http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2011/02/burse-pentru-cei-mai-buni/

 25. Ioan Crivac spune:

  Buna ziua

  As dori sa intreb cat valoreaza, in medie, o bursa pentru excelenta acordata de FDVDR?

  FDVDR: Valoarea bursei poate varia de la caz la caz, in functie de: tipul bursei, scopul acesteia, nivelul la care acesta se afla etc.

 26. ana spune:

  Buna ziua.
  va rog foarte mult sa imi dati un raspuns: sunt profesor de limba engleza intr-o scoala rurala si as dori sa ajut un elev ce este acum in clasa a VII-a. va rog sa imi spuneti care ar fi posibilitatile prin care fundatia dumneavoastra l-ar putea ajuta ( ma refer la o bursa). va multumesc anticipat

  FDVDR: Inscrierile pentru programul de burse se fac in perioada 1 februarie-1 martie 2012. Detalii despre dosarul care trebuie depus puteti obtine pe site-ul fundatiei sau la numarul de telefon 031.425.58.82.

 27. Alexandra spune:

  Buna ziua,
  As vrea sa va intreb daca obtinerea unei burse masterale obliga beneficiarul sa se intoarca in Romania dupa terminarea studiilor. As vrea sa mai stiu daca acesta bursa se poate acorda si pentru doi ani de studiu in strainatate.
  Multumesc!

  FDVDR: Bursele de studiu se acorda pentru un an, cu posibilitatea prelungirii pentru inca un an. Da, una dintre obligatiile asumate de beneficiarul bursei este aceea de a se intoarce in Romania, la terminare programului de studiu din strainatate.

 28. marius spune:

  buna ziua as vrea si eu sa stiu daca pot primi bursa sunt sportiv practic culturism m 18 ani am participat la 2 concursuri de culturism la un concurs am loat locu 1aur si la al2lea locul 3bronz la campionatul national de culturism 2011 va multumesc

 29. Bogdan spune:

  Buna ziua,
  Puteti oferi sprijin si pentru un student ERASMUS?
  Acest gen de bursa acopera doar partial cheltuielile unui student roman in tara gazda si as dori sa stiu daca FDV poate oferi resursele necesare pentru a suplimenta banii oferiti de acest program.
  Multumesc!

  FDVDR: Conform regulamentului de acordare a burselor publicat pe site-ul fundatiei, nu pot beneficia de o bursa din partea Fundatiei Dan Voiculescu cei care “sunt cuprinsi în alte programe de burse publice sau private (*fac exceptie bursele de merit oferite de unitatile de invatamant).

 30. justina spune:

  Pentru anul 2012-2013 se mai pot inscrie studenti pentru aceste burse de studiu?

  FDVDR: Da.

 31. Veronica spune:

  Buna ziua!
  As dori sa stiu daca la aceste burse pot aplica si studentii basarabeni care isi fac studiile in Romania!
  Multumesc!

  FDVDR: Da, pot aplica

 32. Vlad spune:

  Am fost admis in clasa a 9-a! Am vazut ca am intarziat cu dosarul pentru anul acesta, si as vrea sa stiu cand se pot face inscrierile pentru anul urmator?

 33. rose spune:

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca in cazul in care mai beneficiez si de o alta bursa privata ar mai fi posibil sa obtin si o una Dan Voiculescu si in ce suma consta aceasta.
  multumesc

  FDVDR: Va sugeram sa consultati si regulamentul de acordare al burselor. Conform acestuia, daca beneficiati deja de o bursa de studiu privata, nu mai puteti obtine o bursa si din partea Fundatiei Dan Voiculescu. Suma poate varia in functie de fiecare caz in parte.

 34. Diana O. spune:

  Buna ziua!
  Am inteles ca perioada de inscriere pentru anul scolar 2011-2012 s-a incheiat. Totusi, daca am rezultate intr-adevar remarcabile atat la invatatura cat si in sport (medie generala a ultimilor 2 ani peste 9.80, si premii la campionate nationale si internationale) exista vreo sansa sa obtin totusi o bursa pentru anul scolar 2011-2012?
  Multumesc anticipat!

  FDVDR: Regulamentul nu a suferit modificari si se aplica asa cum prevede, fara exceptii. In consecinta, nu mai puteti obtine o bursa pentru anul 2011-2012, insa ne puteti trimite toate informatiile (cv, premiile obtinute, foaia matricola a ultimilor an) pe adresa inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro pentru a cauta impreuna cea mai potrivita modalitate de sustinere a talentului si performantelor deja obtinute.

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.