Dezbate Romania I finala


S-a încheiat prima ediție a concursului “DEZBATE ROMÂNIA”.

Confruntarea finală a avut loc joi, 9 decembrie, începând cu ora 13:00 la Clubul Diplomatic (șos.Bucureşti-Ploieşti nr. 2B, sector 1) și s-a dat între echipa “Equilibrium” de la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii București (echipa pro) şi echipa “Tinerii Jurnalişti” de la Facultatea de Jurnalism, Universitatea București (echipa contra).

În prima parte, cele două echipe au argumentat tema: “Capital românesc vs globalizare” iar în partea a doua, rolurile celor două echipe s-au inversat, iar cele două tabere au trebuit să combată argu­mentele pe care le susținuseră.

Juriul dezbaterii finale, care a desemnat echipa câștigătoare, a fost format din: Lucian Mândruţă – realizator tv, Ilie Șerbănescu – economist, Daniel O. Bejan – scriitor, Chris Simion -regizor, Trisi Cristea – director Fundația Dan Voiculescu.

În final, echipa Equilibrium a fost desemnată câștigătoare cu un punctaj de 1004 puncte, tinerii studenți în drept intrând în posesia unui premiu constând în 1.000 de euro. Toți cei 10 studenți au primit cărți din partea Editurilor Fisher și Litera și volumul “Competiție și competitivitate” al prof. Dan Voiculescu.

Cei mai buni dintre participanții care s-au remarcat de-a lungul etapelor anterioare vor fi invitați în emisiunea „Nimic important“, realizată de Lucian Mândruță și difuzată pe postul de televiziune Antena 2. Participanții la concursul de dezbateri „Dezbate România“ au primit și o pro­vocare venită din partea parlamentarilor. Astfel, o echipă formată din parlamentari se va confrunta cu una a studenților într-o dezbatere care să respecte regulile concursului „Dezbate România“, data eveni­mentului urmând să fie comunicată ulterior.

Organizatorii concursului “Dezbate România”, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Societatea Civilă pentru Educație și Informatizare mulțumesc partenerilor – Senatul Studențesc al Academiei de Studii Economice din București, Asociația Studenților de Jurnalism și Comunicare-, Editurilor Fischer International și Litera pentru susținerea acordată.

Fotografii Dan Marinescu/FDV

Reportaj difuzat în Observatorul de la ora 06:00 al Antenei 1, pe data de 10 decembrie 2010


Alte înregistrări

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to " Dezbate Romania I finala "

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.