Tribuna democraţiei


Data: 22 iulie 2010
Ora: 13.00
Locație: Grădina Valorilor Românești, Parcul Tineretului, sector 4, București

Descriere:

“Tinerii cu performanţe sunt sau nu recunoscuţi în România?!”

Aceasta a fost tema care a incitat la dezbateri 14 elevi din Bucureşti. Împărţiţi în două echipe, tinerii au căutat argumente pentru fiecare din cele două poziţii, pro şi contra acestei ipoteze.
Dezbaterea a fost organizată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi face parte din programul activităţilor organizate în această vară în Grădina Valorilor Româneşti.

14 tineri performanţi, elevi ai unor licee de elită din Bucureşti, au participat astăzi la un concurs de dezbateri având ca temă una din problemele cu care ei şi colegii lor se confruntă: tinerii cu performanţe nu sunt suficient susţinuţi şi recunoscuţi în România.

Pentru ca dezbaterea sa fie echilibrată şi potrivit regulilor concursului, au existat două echipe, una afirmatoare şi una negatoare, fiecare echipă încercând să argumenteze în sprijinul sau împotriva ideii că România îşi recunoaşte şi promovează tinerii cu rezultate deosebite.

Pentru a încuraja cultura dezbaterii şi oratoriei, în Grădina Valorilor Romaneşti a fost amplasată o “Tribună a democraţiei”, versiunea românească a “spearker’s cornerului” din Hyde Park.

Primul pas l-au făcut aceşti tineri. De la Tribuna Democratiei şi-au susţinut punctul de vedere şi au prezentat în faţa unui juriu, din care făcut parte şi Lucian Mândruţă, în calitate de presedinte, principalele lor argumente si propuneri pe aceasta tema.

Echipa ai cărei tineri au dovedit spontaneitate, umor, creativitate şi calitate în logica argumentelor a fost desemnată câştigătoare. Felicitări tinerilor care au participat!

1. Stanciu Camelia, 17ani, Colegiul Gheorghe Lazăr
2. Nistor Cristian,  17 ani,  Liceul Spiru Haret
3. Achim Cornel, 21 ani, student Drept
4. Câmpeanu Oana, 20 ani, studentă ASE
5. Găină Monica, 20 ani, studentă Jurnalism
6. Gâțan Alice Nicoleta, 20 ani, studentă anul II Limbi Străine
7. Lala Cosmin, 17 ani, Colegiul Gheorghe Șincai
8. Mihai Bianca , 17 ani, studentă anul I la ASE
9. Oprițescu Sorina Ionela, studentă anul I Limbi Străine
10.Pană Mihaela, 17 ani, Colegiul Gheorghe Șincai
11.Radu Alexandra, 17 ani,  Colegiul Gheorghe Lazăr
12.Riba Victoria ,20 ani, studentă la ASE
13.Toma Oana Maria, 17 ani, Colegiul Ion Creangă
14.Vasilescu Sergiu Traian, 15 ani, Colegiul Gheorghe Lazăr

Aceasta este doar prima dintre dezbaterile organizate în Grădina Valorilor Românești. Activităţile în Grădina Valorilor Româneşti vor continua până la sfârşitul verii.

 FOTOGRAFII


ÎNREGISTRĂRI

ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE ESTE…..

Tags: , , , , , ,

3 Responses to " Tribuna democraţiei "

 1. alb spune:

  Am putea d-nul Dan Voiculescu sa putem face si o campanie cum sa atragem alti tursiti in romania pt a putea sa iesim din criza asta , ca daca am avea turisti ar fi foarte multi bani in tara .

 2. alb spune:

  sunt foarte mandru de fundatia Dan Voiculesc pt ca scoate valorile oamenilo Romani pt ca nu toti suntem talentai la unule domeni , fiecare roman are un talent pt ca asa a fost lasat de D-zeu cu un scop in viata si prin asta fundatia Dan Voiculesc scoate valorile Romanilor . Va multumesc si chear mi-ar place sa sa lucrez si eu la fundatia dumneavoastra .

 3. cristina spune:

  Foarte tare.Felicitari.E interesant ca se realizeaza si in Romania astfel de activitati.Ar fi trebuit sa puneti si numele, varsta si unitatea de invatamant a participantilor, pentru a fi mai bine recunoscuti si promovati.Doar o sugestie :)

  FDVDR: Multumim pentru sugestie si aprecieri.

Lasa un comentariu

 

Copyright © 2011 Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei. Toate drepturile rezervate.