Cei mai buni 116 elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 195 vor fi premiați în cadrul Concursului Aristotel

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României îi va premia miercuri, 25 aprilie, la ora 10:00, pe cei mai merituoși elevi ai Școlii gimnaziale 195, care au participat la Concursul Aristotel. În cadrul festivității, vor fi premiați 116 elevi din cei 750 de copii participanți.

Imagini de la eveniment:

Fotografii: Dan Marinescu/FDV

Echipa fundației, precum și colaboratorii ei, sunt interesați în mod permanent de nivelul elevilor din școlile din București, dar și din toate județele României. Concursul Aristotel reprezintă un bun prilej de testare a cunoștințelor și creativității elevilor și de identificare timpurie a tinerilor care promit performanță și excelență în educație.

”Concursul Aristotel” face parte din programul ”Olimpiadele Creativității” și este un concurs școlar gratuit, interdisciplinar, de cultură generală, logică, matematică, dar și de creativitate. Acest concurs se adresează elevilor începând de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a.

Este al șaptelea an consecutiv în care Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României organizează acest tip de concurs în școlile din București și din țară, adunând un număr de peste 10.000 de elevi.

Participarea este gratuită, „Concursul Aristotel” făcând apel la imaginația și logica copiilor, excluzând orice competiție fondată pe filosofia ”note în catalog”.

Subiectele abordate sunt accesibile, iar accentul cade pe creativitate şi capitalul de cunoştinţe generale al elevilor.  Concursul Aristotel este o competiţie pluridisciplinară ce le oferă copiilor libertatea de a se exprima într-un mod cât mai creativ. Probele de concurs bazate pe logică, matematică şi creativitate contribuie la procesul descoperirii „talentelor ascunse”.

Partenerul principal al acestui proiect este Editura Litera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *