100 de cărți pentru Andreea!

Andreea Dumitrescu este câștigătoarea concursului nostru „100 de ani de istorie -100 de vise pentru România”,  dedicat Centenarului Marii Uniri.

Andreea are 15 ani și este elevă în clasa a X-a în cadrul „Colegiului Național Mihai Viteazul” din București. Fiind pasionată de lectură, Andreea și-a dezvoltat abilități impresionante de scriere, care au ajutat-o să redacteze un eseu foarte bine valorificat și structurat, pe care l-a intitulat „Victoria”. Făcând o paralelă între trecut, prezent și viitor, ea reușește să surprindă generalitățile fiecărei perioade și să iși lase imaginația să contribuie la conturarea unui viitor demn, atât pentru România, cât și pentru celelalte țări ale lumii.

Copiii au putut alege orice formă de exprimare artistică: poem, sculptură, dans, pictură, piesă de teatru sau compoziție muzicală, însă majoritatea au preferat eseul, fiind cea mai ușoară cale prin care aceștia au putut da frâu liber imaginației. Dar și desenele sau scenariile  de teatru au stârnit creativitatea participanților.

Premiul concursului a constat în 100 de cărți de referință, care au marcat istoria, literatura și cultura României.

Mi s-a parut o idee extraordinară să scriem despre România, să le arătăm adulților percepția noastră despre societatea în care trăim”, a declarat Andreea după câștigarea premiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *